"Змајеви" положили, Сарајево пало!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине у првом сусрету баража за одлазак на Свјетско првенство савладала је Исланд (33:32), једну од најбољих свјетских репрезентација у посљедњих десетак година.

Остали спортови 08.06.2014 | 12:53
"Змајеви" положили, Сарајево пало!

Изабраници Драгана Марковића још једном су обрадовали све босанскохерцеговачке љубитеље рукомета. Осим побједе Прце и друштво су фантастичном борбеношћу за мале екране "приковали" и оне који нису имали намјеру гледати утакмицу.

Међутим, овој за босанскохерцеговачки рукомет великој побједи, присуствовао је срамотно мали број гледалаца у Скендерији. Тек око 3.000 љубитеља рукомета било је присутно на сусрету, што је разочарало и рукометне Змајеве.

Да ствар буде гора, дио прихода од улазница, одлуком Рукометног савеза БиХ отишао је у хуманитарне сврхе за унесрећене у поплавама које су погодиле земљу.

Знали су то становници главног града БиХ, али и поред тога ову лијепу прољећну ноћ одлучили су искористити на неки други начин.

Рукомет, али и спорт у цјелини у Сарајеву није више у моди. Млади људи много више воле отићи у кафану, фолкотеку, дискотеку, надајући се да ће их тамо неко фотографисати и њихове слике поставити на фејсбук или неку другу друштвену мрежу.

Тужно, да не може бити тужније, али истини се једном треба погледати у очи. Прошла су времена када су градски дербији Жељезничара и Сарајева, кошаркашке и рукометне утакмице привлачиле пажњу младих Сарајлија и Сарајки, те оних који раде или студирају у главном граду.

Због тога не треба да чуди ни то што фудбалски репрезентативци своје утакмице много више воле играти у Зеници него у главном граду, а након синоћне срамотне посјете, тешко да ће и рукометни Змајеви пожељети да некада одиграју утакмицу у граду у којем су их до прије пар година дочекивале дупке пуне трибине Зетре и Скендерије.

Рукометни Змајеви су положили, Сарајево је пало на испиту!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

предраг

09.06.2014 22:55

Свака цаста насим змајевима. Бице теско у Исланду али дрзимо им палцеве.

ОДГОВОРИТЕ