"Змајеви" добили Исланд

Велику побједу остварила је рукометна репрезентација Босне и Херцеговине. У Скендерији је пала рукометна велесила Исланд у првој утакмици баража за пласман на Свјетско првенство. Славила је БиХ резултатом 33:32.

Остали спортови 08.06.2014 | 12:37
"Змајеви" добили Исланд

У првом полувремену БХ рукометаши били су у најмању руку равноправни противници свјетској рукометној сили као што је Исланд. Играло се гол за гол од почетка утакмице, да би БиХ прва стигла у вођство.

У 13. минуту Бурић је уписао одбрану, а Вражалић из велике даљине лопту послао у празну исландску мрежу за 7:6. Прце је са седам метара постигао гол за плус два у 15. минуту (8:6).

Преко Вражалића у 17. минуту по први пут је БиХ дошла до три гола прендости (10:7). Ипак, Исланђани се поприлично брзо враћају и 4:0 серијом у 22. минуту долазе до преокрета и новог вођства (12:11).

Како се ближио крај првог дијела, Исланђани су играли све боље и сигурније, а "змајеви" су почели да гријеше. Гости су на одмор отишли с предношћу од три гола (17:14), а добар дио погодака постигли су након контранапада, у чему су доиста мајстори.

И у наставку Исланђани су доминирали, нису дозвољавали да се Марковићеви изабраници врате и направе неку сензацију. Добрим дијелом другог полувремена Исланђани су водили три или четири гола разлике, али успијела је БиХ доћи на два гола заостатка.

Карачић је у 48. минуту довео БиХ на минус један (27:28) и дигао публику у Скендерији на ноге. Није пронађено рјешење да се сјајни Исланђани зауставе, али успијевала је БиХ добром реализацијом у нападу одржавати егал.

Исланђани су сустигнути десет минута прије краја, када је Вражалић погодио за 29:29! Прце је лобовао гостујућег голмана за преокрет против великог Исланда у 51. минуту (30:29). Граховац је одбранио у 52. минуту, Бурић даје гол на другој страни за плус два (31:29). Рукометна велесила као што је Исланд била је на кољенима.

Драматично је било у посљедњих пет минута, а Прце јубиларним 10. голом, са седмерца, донио је БиХ великих 32:30 на три и по минута до краја. Пријетили су Исланђани изједначењем, али сјајни Прце је дао 11. гол за 33:31, што је био резултат којим се ушло у саму завршницу. Завршено је резултатом 33:32.

На Исланд БиХ путује с предношћу једног гола, а реванш се игра 15. јуна. Можемо се надати и вјеровати. Након вечерашње партије треба бити оптимиста.

Коментари / 0

Оставите коментар