Прекинута најважнија магистрала за Српску

Поплава је срушила мост на каналу у насељу Крепшић код Брчког, на дионици магистралног пута Бијељина – Бањалука, а саобраћај је од 16. маја преусмјерен преко Тржнице „Аризона“.

Република Српска 07.06.2014 | 20:41
Прекинута најважнија магистрала за Српску

Иако је мост на каналу у селу Крепшић изграђен након поплава 2010. године када је стару дрвену конструкцију замијенио бетон, овај невелики, али изузетно важан објекат на путној комуникацији која је и најважнији магистрални правац у Републици Српској, срушен је с првим великимплавним таласом 16/17. мај, а затим у налету воде и потпуно разорен.

Због ширине пукотине одустало се од постављања понтонског моста, који су као привремено рјешење понудиле Оружане снаге. У чекању да струка одлучи шта чинити, радници „Бијељина путева“ санирају оштећени коловоз а за срушени мост припрема се, потврђено је у Влади дистрикта, такође привремено техничко рјешење.

Импровизовани мост ће омогућити проток путничког саобраћаја док ће теретна возила и даље бити усмјерена на 30-ак километара обиласка, све до новог моста који ипак није реално очекивати прије краја грађевинске сезоне.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кикирики

07.06.2014 20:56

Ако је овај сеоски пут глвна магистрала у РС, стварно опоравка од ових поплава неце бити ни за 100 Год !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златко

08.06.2014 08:16

Назолост тако је, то је главни пут од Бијељине до Бања Луке. И веома је вазан за саобрацај. Тренутно путницки аутомобили обилазе преко пар села и тај пут је веома напоран.

ОДГОВОРИТЕ