Prekinuta najvažnija magistrala za Srpsku

Poplava je srušila most na kanalu u naselju Krepšić kod Brčkog, na dionici magistralnog puta Bijeljina – Banjaluka, a saobraćaj je od 16. maja preusmjeren preko Tržnice „Arizona“.

Republika Srpska 07.06.2014 | 20:41
Prekinuta najvažnija magistrala za Srpsku

Iako je most na kanalu u selu Krepšić izgrađen nakon poplava 2010. godine kada je staru drvenu konstrukciju zamijenio beton, ovaj neveliki, ali izuzetno važan objekat na putnoj komunikaciji koja je i najvažniji magistralni pravac u Republici Srpskoj, srušen je s prvim velikimplavnim talasom 16/17. maj, a zatim u naletu vode i potpuno razoren.

Zbog širine pukotine odustalo se od postavljanja pontonskog mosta, koji su kao privremeno rješenje ponudile Oružane snage. U čekanju da struka odluči šta činiti, radnici „Bijeljina puteva“ saniraju oštećeni kolovoz a za srušeni most priprema se, potvrđeno je u Vladi distrikta, takođe privremeno tehničko rješenje.

Improvizovani most će omogućiti protok putničkog saobraćaja dok će teretna vozila i dalje biti usmjerena na 30-ak kilometara obilaska, sve do novog mosta koji ipak nije realno očekivati prije kraja građevinske sezone.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

kikiriki

07.06.2014 20:56

Ako je ovaj seoski put glvna magistrala u RS, stvarno oporavka od ovih poplava nece biti ni za 100 God !

ODGOVORITE
Name

Zlatko

08.06.2014 08:16

Nazolost tako je, to je glavni put od Bijeljine do Banja Luke. I veoma je vazan za saobracaj. Trenutno putnicki automobili obilaze preko par sela i taj put je veoma naporan.

ODGOVORITE