Срби добри, Бразилу победа

Репрезентација Србије поражена је резултатом 1:0 од Бразила у Сао Паулу, у последњем мечу на турнеји по Америци.

Фудбал 07.06.2014 | 13:51
Срби добри, Бразилу победа

Српски репрезентативци пружили су одличан отпор фаворизованом домаћину, али су их поново индивидуалне грешке и недопустиви пропусти коштали бољег резултата.

Једини гол на мечу постигао је Фред у 59' минуту на асистенцију Тијага Силве, али велику одговорност за овај гол има капитен Србије Бранислав Ивановић који је лоше интервенисао.

'Орлови' су одиграли одлично прво полувреме, били бољи од фаворизованог противника и мало је фалило да на одмор оду са предношћу.

Најбоље прилике за Србију пропустили су Александар Коларов и његов имењак Митровић. Бразил је имао више лопту у поседу, али је јалово нападао.

Нејмар је био убедљиво најагилнији играч Селесаа и сви напади су ишли преко њега. Могао је да доведе Бразил у вођство, додуше из офсајда, да Ивановић клизећим стартом није отклонио опасност.

Око 60.000 гледалаца на стадиону Мурумби у Сао Паулу није било задовољно наступом своје репрезентације у првом полувремену, па су навијачи у свлачионицу испраћени бучним звиждуцима.

Други део игре почео је слично као и први, а наши играчи везали су неколико добрих напада пре него што је Селесао преузео иницијативу. Кренули су домаћи играчи офанзивније што им се исплатило у 59. минуту.

Лопту је из задње линије повукао Тијаго Силва, ушао на половину Србије и 'боцнуо' лопту према нападачима. Капитен Србије Бранислав Ивановић очајно је реаговао, потпуно се изгубио и лоше проценио лопту која га је прелетела, Фред је смирио грудима и из клизећег старта савладао истрчалог Стојковића.

У тим тренуцима игра Србије потпуно се распала, Бразилци су кренули са нападима, али су се изабраници Љубинка Друловића поново вратили у дуел.

Уследила је добра шанса за Марковића који је изградио себи позицију након соло продора, а онда и најбоља на мечу – статива Јојића у 71. минуту. Он је одлично скочио после центаршута Коларова, али је оквир гола спречио изједначење Србије.

Три минута после тога Хулку је поништен регуларан гол, али он није утицао на резултат. Утакмица је до краја сецкана изменама, у Србији је дебитовао Лукач који је у самом финишу одличном парадом спречио убедљивију победу Бразила.

Ово је био трећи меч нашег националног тима на турнеји по Америци и први пораз. 'Орлови' су у премијерном мечу у Њу Џерсију савладали селекцију Јамајке (2:1), док су неколико дана касније ремизирали са Панамом у Чикагу (1:1).

Селесау је ово била последња провера пред великог отварања Мундијала 12. јуна, када их очекује дуел са селекцијом Хрватске.

Бразилци ће у домовини покушати да се домогну шесте титуле првака света, од 11. јуна до 13. јула, а осим Хрватске у групи А налазе се још Камерун и Мексико.

Коментари / 0

Оставите коментар