Srbi dobri, Brazilu pobeda

Reprezentacija Srbije poražena je rezultatom 1:0 od Brazila u Sao Paulu, u poslednjem meču na turneji po Americi.

Fudbal 07.06.2014 | 13:51
Srbi dobri, Brazilu pobeda

Srpski reprezentativci pružili su odličan otpor favorizovanom domaćinu, ali su ih ponovo individualne greške i nedopustivi propusti koštali boljeg rezultata.

Jedini gol na meču postigao je Fred u 59' minutu na asistenciju Tijaga Silve, ali veliku odgovornost za ovaj gol ima kapiten Srbije Branislav Ivanović koji je loše intervenisao.

'Orlovi' su odigrali odlično prvo poluvreme, bili bolji od favorizovanog protivnika i malo je falilo da na odmor odu sa prednošću.

Najbolje prilike za Srbiju propustili su Aleksandar Kolarov i njegov imenjak Mitrović. Brazil je imao više loptu u posedu, ali je jalovo napadao.

Nejmar je bio ubedljivo najagilniji igrač Selesaa i svi napadi su išli preko njega. Mogao je da dovede Brazil u vođstvo, doduše iz ofsajda, da Ivanović klizećim startom nije otklonio opasnost.

Oko 60.000 gledalaca na stadionu Murumbi u Sao Paulu nije bilo zadovoljno nastupom svoje reprezentacije u prvom poluvremenu, pa su navijači u svlačionicu ispraćeni bučnim zvižducima.

Drugi deo igre počeo je slično kao i prvi, a naši igrači vezali su nekoliko dobrih napada pre nego što je Selesao preuzeo inicijativu. Krenuli su domaći igrači ofanzivnije što im se isplatilo u 59. minutu.

Loptu je iz zadnje linije povukao Tijago Silva, ušao na polovinu Srbije i 'bocnuo' loptu prema napadačima. Kapiten Srbije Branislav Ivanović očajno je reagovao, potpuno se izgubio i loše procenio loptu koja ga je preletela, Fred je smirio grudima i iz klizećeg starta savladao istrčalog Stojkovića.

U tim trenucima igra Srbije potpuno se raspala, Brazilci su krenuli sa napadima, ali su se izabranici Ljubinka Drulovića ponovo vratili u duel.

Usledila je dobra šansa za Markovića koji je izgradio sebi poziciju nakon solo prodora, a onda i najbolja na meču – stativa Jojića u 71. minutu. On je odlično skočio posle centaršuta Kolarova, ali je okvir gola sprečio izjednačenje Srbije.

Tri minuta posle toga Hulku je poništen regularan gol, ali on nije uticao na rezultat. Utakmica je do kraja seckana izmenama, u Srbiji je debitovao Lukač koji je u samom finišu odličnom paradom sprečio ubedljiviju pobedu Brazila.

Ovo je bio treći meč našeg nacionalnog tima na turneji po Americi i prvi poraz. 'Orlovi' su u premijernom meču u Nju Džersiju savladali selekciju Jamajke (2:1), dok su nekoliko dana kasnije remizirali sa Panamom u Čikagu (1:1).

Selesau je ovo bila poslednja provera pred velikog otvaranja Mundijala 12. juna, kada ih očekuje duel sa selekcijom Hrvatske.

Brazilci će u domovini pokušati da se domognu šeste titule prvaka sveta, od 11. juna do 13. jula, a osim Hrvatske u grupi A nalaze se još Kamerun i Meksiko.

Komentari / 0

Ostavite komentar