Сигурни Хрвати, Грци, Португалци

У ноћи између петка и субота одиграно је пет пријатељских утакмица пред Светско првенство, а победе су остварили Хрватска, Јапан, Грчка и Португал.

Фудбал 07.06.2014 | 13:48
Сигурни Хрвати, Грци, Португалци

Хрватска је у последњој провери пред шампионат славила против Аустралије са 1:0, а једини гол на мечу постигао је Никица Јелавић у 58. минуту.

Хрвати први меч на Светском првенству играју на његовом отварању, у четвртак у Сао Паулу, а ривал им је Бразил.

Истим резултатом, Португал је славио против Мексика, голом Бруна Алвеша у надокнади времена. Португалци у првом колу 16. јуна играју са Немачком у Салвадору, док се Мексико три дана раније у Наталу састаје са Камеруном.

Чак седам голова виђено је у дуелу Јапана и Замбије, а ’самураји’ су славили са 4:3. Јапанци су до тријумфа дошли после преокрета, пошто је Замбија после пола сата игре имала 2:0, захваљујући головима Катонга и Синкале. Хонда је био јунак преокрета са два гола, у стрелце се уписао и Кагава, да би Мусонда у 89. минуту изједначио. Међутим, изненађење је спречио Окубо у надокнади времена.

Јапанци први меч на шампионату играју следеће суботе са Обалом Слоноваче. У истој групи налази се и Грчка, која је у последњем мечу победила Боливију са 2:1, а у првом колу игра са Колумбијом.

Грцима су тријумф на „Ред Бул арени“ у Њу Џерсију донели Коне и Кацуранис головима у 21. и 54. минуту, а пораз Боливије ублажио је Кардосо у 70. минуту.

У једином преосталом мечу одиграном протекле ноћи, Костарика и Република Ирска су играле 1:1. Ирци су повели голом Дојла у 18. минуту, а Боргес је изједначио из пенала у 64.

Костарика у првом мечу на Светском првенству игра са Уругвајем, а тај дуел на програму је следеће суботе.

Мундијал у Бразилу на програму је од 12. јуна до 13. јула.

Коментари / 0

Оставите коментар