Sigurni Hrvati, Grci, Portugalci

U noći između petka i subota odigrano je pet prijateljskih utakmica pred Svetsko prvenstvo, a pobede su ostvarili Hrvatska, Japan, Grčka i Portugal.

Fudbal 07.06.2014 | 13:48
Sigurni Hrvati, Grci, Portugalci

Hrvatska je u poslednjoj proveri pred šampionat slavila protiv Australije sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Nikica Jelavić u 58. minutu.

Hrvati prvi meč na Svetskom prvenstvu igraju na njegovom otvaranju, u četvrtak u Sao Paulu, a rival im je Brazil.

Istim rezultatom, Portugal je slavio protiv Meksika, golom Bruna Alveša u nadoknadi vremena. Portugalci u prvom kolu 16. juna igraju sa Nemačkom u Salvadoru, dok se Meksiko tri dana ranije u Natalu sastaje sa Kamerunom.

Čak sedam golova viđeno je u duelu Japana i Zambije, a ’samuraji’ su slavili sa 4:3. Japanci su do trijumfa došli posle preokreta, pošto je Zambija posle pola sata igre imala 2:0, zahvaljujući golovima Katonga i Sinkale. Honda je bio junak preokreta sa dva gola, u strelce se upisao i Kagava, da bi Musonda u 89. minutu izjednačio. Međutim, iznenađenje je sprečio Okubo u nadoknadi vremena.

Japanci prvi meč na šampionatu igraju sledeće subote sa Obalom Slonovače. U istoj grupi nalazi se i Grčka, koja je u poslednjem meču pobedila Boliviju sa 2:1, a u prvom kolu igra sa Kolumbijom.

Grcima su trijumf na „Red Bul areni“ u Nju Džersiju doneli Kone i Kacuranis golovima u 21. i 54. minutu, a poraz Bolivije ublažio je Kardoso u 70. minutu.

U jedinom preostalom meču odigranom protekle noći, Kostarika i Republika Irska su igrale 1:1. Irci su poveli golom Dojla u 18. minutu, a Borges je izjednačio iz penala u 64.

Kostarika u prvom meču na Svetskom prvenstvu igra sa Urugvajem, a taj duel na programu je sledeće subote.

Mundijal u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Komentari / 0

Ostavite komentar