Џајић: Плаћање старих цехова!

Председник ФКЦЗ Драган Џајић рекао је да ће клуб живети и поред избацивања из квалификација за ЛШ, те да је одлука УЕФА донесена због "неких старих грехова".

Фудбал 07.06.2014 | 12:48
Џајић: Плаћање старих цехова!

"Жао ми је што се ово догодило... У тренутку када смо после шест, седам година постали шампиони, тешком муком уз много труда и одрицања, потпуно заслужено, и када смо хтели да се радујемо што ћемо играти у квалификацијама за Лигу шампиона, стигла је ова вест", рекао је Џајић.

УЕФА је искључила Звезду из квалификација за Лигу шампиона наредне сезоне због кршења правила о лиценци и финансијском фер плеју.

"Нисам задовољан, иако су вероватно многи задовољни због оваквог исхода. Нажалост, живите у таквом окружењу где морате и тако нешто да преживите. Жао ми је, али шта да се ради. И шта ћемо сад? Није ово никакво оправдање, али истина је да плаћамо цех неких старих грехова", навео је Џајић.

На питање да ли је угрожен опстанак клуба, Џајић је одговорио да није и да ће Звезда увек живети.

"Према томе, нема проблема. И да се десило нешто горе не би било страшно. Жао ми је што се то десило. Има неких који су срећни због овога, али такав је живот", рекао је Џајић.

Звезда има рок од 10 дана да поднесе жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани.

"За дан-два ћемо видети да ли ћемо да се жалимо. Морамо да имамо одлуку органа клуба о томе, али мислим да ћемо се жалити", истакао је председник црвено-белих.

Одлуци УЕФА претходила је седница Управног одбора, а Џајић није желео да говори о томе да ли је на њој понудио оставку. Он је рекао да не жели да прича о томе шта ће бити са Звездом у наредном периоду.

"Не бих могао о томе у овом тренутку, дешавало се много тога данас да бих могао ишта да кажем о томе шта ће бити и како", додао је Џајић.

Према његовим речима, следеће недеље ће се више знати о томе који ће бити клупски приоритети.

"Мораћемо да видимо како ће реаговати остали чланови Управног одбора, знаћемо следеће недеље више о томе. У овом тренутку ми је жао јер је Звезда поштено заслужила да игра квалификације за Лигу шампиона. Жао ми је и због клуба и због навијача који су желили да се то оствари", рекао је Џајић.

Коментари / 0

Оставите коментар