Džajić: Plaćanje starih cehova!

Predsednik FKCZ Dragan Džajić rekao je da će klub živeti i pored izbacivanja iz kvalifikacija za LŠ, te da je odluka UEFA donesena zbog "nekih starih grehova".

Fudbal 07.06.2014 | 12:48
Džajić: Plaćanje starih cehova!

"Žao mi je što se ovo dogodilo... U trenutku kada smo posle šest, sedam godina postali šampioni, teškom mukom uz mnogo truda i odricanja, potpuno zasluženo, i kada smo hteli da se radujemo što ćemo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, stigla je ova vest", rekao je Džajić.

UEFA je isključila Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone zbog kršenja pravila o licenci i finansijskom fer pleju.

"Nisam zadovoljan, iako su verovatno mnogi zadovoljni zbog ovakvog ishoda. Nažalost, živite u takvom okruženju gde morate i tako nešto da preživite. Žao mi je, ali šta da se radi. I šta ćemo sad? Nije ovo nikakvo opravdanje, ali istina je da plaćamo ceh nekih starih grehova", naveo je Džajić.

Na pitanje da li je ugrožen opstanak kluba, Džajić je odgovorio da nije i da će Zvezda uvek živeti.

"Prema tome, nema problema. I da se desilo nešto gore ne bi bilo strašno. Žao mi je što se to desilo. Ima nekih koji su srećni zbog ovoga, ali takav je život", rekao je Džajić.

Zvezda ima rok od 10 dana da podnese žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

"Za dan-dva ćemo videti da li ćemo da se žalimo. Moramo da imamo odluku organa kluba o tome, ali mislim da ćemo se žaliti", istakao je predsednik crveno-belih.

Odluci UEFA prethodila je sednica Upravnog odbora, a Džajić nije želeo da govori o tome da li je na njoj ponudio ostavku. On je rekao da ne želi da priča o tome šta će biti sa Zvezdom u narednom periodu.

"Ne bih mogao o tome u ovom trenutku, dešavalo se mnogo toga danas da bih mogao išta da kažem o tome šta će biti i kako", dodao je Džajić.

Prema njegovim rečima, sledeće nedelje će se više znati o tome koji će biti klupski prioriteti.

"Moraćemo da vidimo kako će reagovati ostali članovi Upravnog odbora, znaćemo sledeće nedelje više o tome. U ovom trenutku mi je žao jer je Zvezda pošteno zaslužila da igra kvalifikacije za Ligu šampiona. Žao mi je i zbog kluba i zbog navijača koji su želili da se to ostvari", rekao je Džajić.

Komentari / 0

Ostavite komentar