Смедерево: Отац ножем убио сина

 

Ђорђе Јовановић (72) ухапшен због сумње да је после краће свађе задао смртоносни убод Зорану Јовановићу (49).

Србија 07.06.2014 | 08:35
 Смедерево: Отац ножем убио сина

 


Ђорђе Јовановић из села Сеона код Смедерева ухапшен је прексиноћ због сумње да је после краће свађе око 18 сати свом сину Зорану задао смртоносни убод кухињским ножем у груди. У дому Јовановића лелек и плач, а на капији Зоранови синови Бобан и Бојан са сузама у очима објашњавају каква их је трагедија задесила.

"Убо га је тачно у срце, залогај хлеба му је био у устима... Отац ми је издахнуо на рукама на степеништу. Видео сам и нож којим га је убио јер га је деда одмах бацио у башту.

Док сам се борио за очев живот, деда је стајао на степеницама и жалио се како је он њега наводно ударио. Почео сам да вичем и дозивам помоћ...", присећа се Бобан погнуте главе и додаје да је видео како је бела мајица његовог оца била је натопљена крвљу.

Према његовим речима, Ђорђе и Зоран су били сами у кући, а он је отишао по бензин како би с оцем касније отишао да прскају воће. Бобан додаје да је његов отац пре неколико година напустио посао и бавио се пољопривредом.

"Враћао сам се с бензинске пумпе, стао сам да затворим капију и тад сам чуо свађу у кући. Брат није био ту, баба је спремала вечеру, а мама је била на пијаци. Ушао сам у кућу и видео оца како деду држи за руке. Пришао сам да их одвојим, а отац је једва изговорио: „Убо ме“. Онда је почео да губи боју... Знао сам да је био крај", прича Бобан.

Он додаје да је одмах позвао полицију и Хитну помоћ, али да су они по доласку само могли да констатују Зоранову смрт.

Заменик вишег јавног тужиоца и полицијски службеници извршили су увиђај лица места, а по налогу вишег јавног тужилаштва током дана обављена је обдукција тела Зорана Јовановића. Осумњичени ће у законском року бити предат тужиоцу, пише у саопштењу.

Коментари / 0

Оставите коментар