Smederevo: Otac nožem ubio sina

 

Đorđe Jovanović (72) uhapšen zbog sumnje da je posle kraće svađe zadao smrtonosni ubod Zoranu Jovanoviću (49).

Srbija 07.06.2014 | 08:35
 Smederevo: Otac nožem ubio sina

 


Đorđe Jovanović iz sela Seona kod Smedereva uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je posle kraće svađe oko 18 sati svom sinu Zoranu zadao smrtonosni ubod kuhinjskim nožem u grudi. U domu Jovanovića lelek i plač, a na kapiji Zoranovi sinovi Boban i Bojan sa suzama u očima objašnjavaju kakva ih je tragedija zadesila.

"Ubo ga je tačno u srce, zalogaj hleba mu je bio u ustima... Otac mi je izdahnuo na rukama na stepeništu. Video sam i nož kojim ga je ubio jer ga je deda odmah bacio u baštu.

Dok sam se borio za očev život, deda je stajao na stepenicama i žalio se kako je on njega navodno udario. Počeo sam da vičem i dozivam pomoć...", priseća se Boban pognute glave i dodaje da je video kako je bela majica njegovog oca bila je natopljena krvlju.

Prema njegovim rečima, Đorđe i Zoran su bili sami u kući, a on je otišao po benzin kako bi s ocem kasnije otišao da prskaju voće. Boban dodaje da je njegov otac pre nekoliko godina napustio posao i bavio se poljoprivredom.

"Vraćao sam se s benzinske pumpe, stao sam da zatvorim kapiju i tad sam čuo svađu u kući. Brat nije bio tu, baba je spremala večeru, a mama je bila na pijaci. Ušao sam u kuću i video oca kako dedu drži za ruke. Prišao sam da ih odvojim, a otac je jedva izgovorio: „Ubo me“. Onda je počeo da gubi boju... Znao sam da je bio kraj", priča Boban.

On dodaje da je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali da su oni po dolasku samo mogli da konstatuju Zoranovu smrt.

Zamenik višeg javnog tužioca i policijski službenici izvršili su uviđaj lica mesta, a po nalogu višeg javnog tužilaštva tokom dana obavljena je obdukcija tela Zorana Jovanovića. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat tužiocu, piše u saopštenju.

Komentari / 0

Ostavite komentar