Малољетник исјекао вене и скочио са димњака

 

Малолетни штићеник Дома за незбринуту децу у Панчеву „Споменак“ скочио је 3. јуна са димњака вешераја у овој установи и пропао кроз стакло до котларнице, преноси “Блиц”.

Србија 07.06.2014 | 08:26
Малољетник исјекао вене и скочио са димњака

 

Он се налази у београдском Ургентном центру и у стабилном је стању, саопштила је на ванредној конференцији за новинаре ове установе директор Зденка Радојковић.

Прије покушаја самоубиства штићеник који је скочио са димњака је себи исјекао вене. Због понашања овог штићеника током инцидента, како је објаснила директор, читав дом је евакуисан.

"Наш штићеник који је био у прихватилишту, под утицајем психоактивних супстанци 3. јуна уништио је прво инвентар наше установе, затим је својим понашањем угрожавао осталу дјецу у дому као и запослене, па смо морали да све евакуишемо.
Позвали смо полицију, Хитну помоћ, ватрогасце и преговарачки тим МУП-а. Малољетник је побјегао на зграду вешераја па је на димњаку који је висок 15 метара, стаклом сјекао своје руке.

Преговарачи су покушавали да га убиједе да сиђе, али нису успјели. Он је скочио са димњака и пропао кроз котларницу. Сада је у Ургентном центру и у стабилном је стању", рекла је Радојковић.

Коментари / 0

Оставите коментар