Maloljetnik isjekao vene i skočio sa dimnjaka

 

Maloletni štićenik Doma za nezbrinutu decu u Pančevu „Spomenak“ skočio je 3. juna sa dimnjaka vešeraja u ovoj ustanovi i propao kroz staklo do kotlarnice, prenosi “Blic”.

Srbija 07.06.2014 | 08:26
Maloljetnik isjekao vene i skočio sa dimnjaka

 

On se nalazi u beogradskom Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, saopštila je na vanrednoj konferenciji za novinare ove ustanove direktor Zdenka Radojković.

Prije pokušaja samoubistva štićenik koji je skočio sa dimnjaka je sebi isjekao vene. Zbog ponašanja ovog štićenika tokom incidenta, kako je objasnila direktor, čitav dom je evakuisan.

"Naš štićenik koji je bio u prihvatilištu, pod uticajem psihoaktivnih supstanci 3. juna uništio je prvo inventar naše ustanove, zatim je svojim ponašanjem ugrožavao ostalu djecu u domu kao i zaposlene, pa smo morali da sve evakuišemo.
Pozvali smo policiju, Hitnu pomoć, vatrogasce i pregovarački tim MUP-a. Maloljetnik je pobjegao na zgradu vešeraja pa je na dimnjaku koji je visok 15 metara, staklom sjekao svoje ruke.

Pregovarači su pokušavali da ga ubijede da siđe, ali nisu uspjeli. On je skočio sa dimnjaka i propao kroz kotlarnicu. Sada je u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju", rekla je Radojković.

Komentari / 0

Ostavite komentar