Арче милионе марака, а мене туже због помоћи

МУП Српске поднио је Специјалном тужилаштву РС извјештај о учињеним кривичним дјелима против лица чији су иницијали М.С. из Вишеграда и П.Д. из Брчко дистрикта, саопштено је из МУП-а.

Република Српска 06.06.2014 | 20:30
Арче милионе марака, а мене туже због помоћи

Лице М.С. је Славиша Мишковић, начелник општине Вишеград, којег полиција сумњичи за продужено кривично дјело “Злоупотреба службеног положаја или овлашћења”, односно да је као начелник општине донио шест одлука о одобравању средстава за подстицај развоју пољопривреде и села у износу од 248.400 марака и на тај начин оштетио буџет општине Вишеград за износ од око 100.000 марака, наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

Реагујући на наводе из пријаве МУП-а, начелник општине Вишеград Славиша Мишковић рекао је да се на њега врши политичка пресија.

“Покушавају да замијене тезе и да окриве мене као особу која је направила пројекат за развој пољопривреде и села и заједно са представницима мјесних заједноца извршила набавку пољопривредних машина са основним циљем унапређења пољопривреде и реуреалног развоја”,  каже Мишковић.

Он наводи да у Републици Српској постоје људи који су моћни и који врше утицај на Специјално Тужилаштво.

“Можда се Тужилаштво управо зове специјално јер иза њега стоји предсједник Републике Српске који Специјално Тужилаштво користи за политички обрачун ”, наводи начелник Мишковић.

Мишковић је рекао да се десетине милиона марака слива у приватне џепове, а да надлежни за финансијско стање у Републици Спрској “жмире” пред том чињеницом.

“Душебрижници за финансијско стање у Републици Српској жмире пред чињеницама гдје се милиони и десетине милиона сливају у приватне џепове . Овде у Вишеграду имамо случај да је Кухиња продала зграду Хидроелектрани за 10,5 милиона КМ, и ако томе додамо још милион ипо изарчених пара на бившој локацији за 2.400 метара квадратних неопремљеног простора онда се овде види ко се бави криминалним радњама, а ко ради  у интересу народа”, казао је Мишковић.

(БН ТВ)

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Постењацине у МУП-у

06.06.2014 16:10

Одмах га ухапсите. Ста цекате? А онда идите ухапсите Додика за оне све тендере сто је намјестио кумовима. Ухапсите Скрбица, за дијализне центре. Ста је мисеви? *Не смијете нос завуци тамо. Овај у Висеграду је крив сто је купио тракторе и подјелио људима. Како вас није срамота. Треба довести Босњака на цело МУП-а.Зао ми је сто смо га онолико бранили. ДА ли је због овога требао остати МУП Републике Српске? Да Миле хапси неистомисљенике? Сије страх? Па укините МУП_Републике Српске. Не треба нам такав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СањаВГ

06.06.2014 17:20

Сасвим је јасно да је ово све политицки конструисано дјело у резији СНСД-а и Емира Кустурице! Цитајуци ово, а да не знам истину, помислио би као МУП Републике Српске ради добро свој посао, али назалост, није тако. Измисљена прљава игра против цовјека који нема мрљу у својм зивоту, а притом нам највеци криминалци воде Републику Српску и одлуцују о насим судбинама. Поднесите извјестаје и пријаве против Милорада Додика и његових тајкуна који је Републику Српску остетио толико да се не зна ни износ и народ довео до просјацког стапа. Ово је једна велика срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈованБЛ

06.06.2014 17:30

Крив сто је у СДС и сто је купио механизацију за народ? Смијесно! Хапсите пријатеље, брацу, кумове, ту је легло криминала, провјерите Кустурицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

06.06.2014 17:37

Ово рад на сузбијању криминала и корупције? Ово је политицка игра против свих оних који су у СДС. Господо из МУП-а дајте нам извјестаје и пријаве против Милорада Додика, Стасе Косарца, Скрбица и свих осталих који у криминалном клану Републике Српске и СНСД! Када би њихове извјестаје подносили, не би вам било добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

06.06.2014 18:33

Ова власт губи компас ! Неко их лоше савјетује, па ово ће изазвати контра ефекат и народ ће још више подржати СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

06.06.2014 18:37

ухапсите све који се не увлаце у с...к ко сто то ради емир немања.морате бити полтрони ко дотицни и каргановиц,кецмановиц и екипа.народ не смје зивит ни ниста радит само аплаудират и силом се смијат.незнам ни ко је овај цовјек,али нек је зив и здрав,нека си помого свом народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

06.06.2014 19:02

Залосни су васи коментари људи ви видите неправду својим оцима али се нико несмије усудити изаци на улицу и да трази правду Али се пласите да се супроставите онима који униставају васу младост и будуцност самисте криви за то стовамсе десава опаметитесе јос није касно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник РС

06.06.2014 19:27

Говорили су да је Гадафи и Садам Хусејн диктатори, па они су мала МАЦА за Бају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазар

06.06.2014 19:30

Па да они узимају милионе ати јадан тек пар стотина иљада и оце да те хапсе па није фер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали и мали

06.06.2014 19:39

Људи који имају по 10-20 свиња,једног или два бика, а добри цланови Додикове странке, су наплатили постицаје као да имају 900-и коју свињу и преко 50-так бикова. А сто је јос горе у свему томе немају ни објекте за те зивотиње,па их нико није испитао и ако је било приговора за те постицаје агенцији за плацања. А ја да незаборавим то је био постицај за 2012 опстина Угљевик, и то је све било званицно објављено на сајту владе. И тако они раде по налогу тамо неког сефа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

06.06.2014 19:42

илузорно је писати ове коментаре. потребно је несто конкретно урадити. засто неби размисљали у том правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

06.06.2014 19:49

Обзиром да Баја неможе имати своју војску направио је Специјално тужилаштво које га штити и кажњава непослушне СДС кадрове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

06.06.2014 19:59

Они су подигли оптужбу против тебе,подигни и ти против њих кад већ знаш о тим милионима. А ти нема шта да се секираш ако си утрошио паре на законит начин то је лако доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахах

06.06.2014 20:01

Ало цовјеце. Не смије нико да краде. Ни они милионе. Ни ти стотине хиљада. По твојој прици. Немојте мене јаало крадем. Све по закони. Није битно која је партија. И лопови у притвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

06.06.2014 20:03

ПАВИЋ ЈЕ ОШТЕТИО БУЂЕТ ПРИЈЕДОРА ПРЕКО СТО МИЛИОНА ПАШТО ГА НИКО НЕ ХАПСИ ,ЛОПИНА ДОДИКОВА ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

06.06.2014 20:43

Сиромах укро пар стотина хиљада марака,а ви га хапсите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

06.06.2014 21:11

Смјесна одлука МУП-а РС цовјек помазе својим градјанима а они дизу неке пријаве,па гдје су пријаве против веиког броја тендера и осталих прљавих радњи сто је ова власт урадила..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјого

06.06.2014 21:13

Ста је Јовицицу несмес прднит од Доде .Јадо један мислио сам прави цовјек на правом мјесту али не лези вразе оно греска.Купи га Додо зацас .И сад це МУП хапсит ову сиротињу .Е нецес ни ти дуго запамти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цопy-Пасте

06.06.2014 21:28

Равногорски покрет Соколац Од рата и првог лопова Вишеграда Брана Савовића и његове владајуће екипе Ристе Перишића (касније и Дражена Кнежевића) начелника СЈБ, Милана Јосиповића командира СЈБ, УДБаша Којића и других, Вишеград се немилице пљачка. Почев од силних донација у току рата, трговином људима, трговином папира од вриједности као и грађанске документације као што су личне карте, пасоши, возачке и саобраћајне дозволе. Затим после рата досељавањем избјеглих и рааељених лица којима су наплаћивали напуштене куће и станове, а у циљу смјештаја истих и тако редом (може се написати роман у више томова). Тако мала касаба, а тако пуно великих лопова. О убиствима и разрачунавањима између наведених и других олоша, да непричам. Да би се вратио ред и закон у ову јадну општину, треба похапсити све из владајуће структуре од 1992 године па до данас. 1996 године у Вишеграду је живјело око 23000 људи од чега око 10000 избјеглих и расељених лица. Нећу слагати ако кажем да је више од 70% ових других (јер и јесу били грађани другог реда) потражило срећу у другим мјестима РС. Када видим набројане и оне не споменуте саучеснике константног пљачкања грађана Вишеграда иза решетака (осим оних преминулих) вратићу вјеру да је могуће нормално живјети, а дотле, нека нам је Бог у помоћ. ХАПСИТИ ЛОПОВЕ, НАРАВНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пољопривредник

06.06.2014 22:10

Људи,само да знате то је један од најпостенијих градјана у Висеграду.Ја сам избјегао у Висеград 1995 године и од тада познајем тог цовјека.Радио је у влади Републике Српске и кад му је брат умро од инфаркта он се вратио у Висеград да гледа и цува троје братове дјеце,једно није оца ни запамтило..Од имовине има ауто и зиви у оцевој куци.Цитав Висеград и регија знају да нема мрље у зивоту и никад фенинг један није узео.Набавио је масине за пољопривреднике преко удрузења/паре није ни видио/сто никад нико није урадио и неце ни урадити,одрзао састанке по мјесним заједницама и сељаци су изабрали код кога це те масине бити како би свима ваљале и сад он лопов?Онда су СНСД/овци који немогу да се помире са поразом јавнули Баји и ето лопова???Па ово је невјероватно у каквој ми дрзави зивимо.А Кустурица скркао 50 милиона марака како би себи направио град и ником ниста?На хидроелектрани Висеград до сада потросили преко 20 милиона зацепљајуци неку рупу и ником ниста,па је ли ово могуце ста се ради???Да је богдо висе оваквих нацелника који се боре за свој град и народ.Свака ти цаст Мисковицу,правда је на твојој страни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасно_ко_дан

06.06.2014 22:27

из ових разлога се Баја и борио да се тузилставо БиХ-а врати на ентитете, па да њему не мозе нико да суди а он овако несметано обрацунава са политицким неистомисљеницима. Не говори нама цијели свијет упорно да тузиластво мора бити не овисно, али насим свим полтицким странкама у БиХ то не одговара а по овом примјеру видимо и засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

06.06.2014 22:30

А како специјално тузиластво заобидје кума Скрбица сто украде стотине милиона из здравства,како заобидје Станковица те остале застицене кумове,рафинерије сто опљацкасе Српску за 160 милиона,Лолопове из Бирца сто смувасе милијарду ,зељезница стотине украдених милиона,мафијасе из Боске,сума,геодетске,пио,водо привреду,аутопутева,електро...Оцито у овој дрзави прво морају робијати тузиоци,судије инспектори,високи функцјонери МУПА и сав подмицени сљам који треба да стити интересе народа Српске а не да се понасају као приватне агенције за заститу Додикових пљацкаса те легализацију њихових пљацки.СТИЗЕ ОКТОБАР А ОНДА ИМА ДА ВИДИМО КО ЈЕ ЗА АПАРТМАНА У ФОЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зенга

06.06.2014 23:06

Какве везе има специјално тужилаштво кад се не ради о организираном криминалу ту је надлежно окрузно тузиластво ако има елемената кривичног дјела

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репув

06.06.2014 23:16

Докле ће Срби трпити Емиров зулум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

романијац

06.06.2014 23:23

Овај копи пасте/соколацки равногорац то писе Кустурицин боди гард Вуцета замјеник командира у Висеграду који се добро обогатио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

07.06.2014 01:05

Почињем да се плашим наше полиције, тужилаштва и судства. Нећемо , надам се, морати бјежати од њих из РС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

07.06.2014 17:33

Треба ухапсити Кустурицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.06.2014 21:30

Кривично гонити човјека који је очигледно хтио помоћи народу коме је то више него неопходно да би преживио у оваквој економској кризу коју је изазвала власт СНСД - а,страшно. При том је човјек из СДС-а, очигледна политичка игра. Зашто не изађе влада РС са подацима о робним резервама? Зашто се не покрене то питање које је кључно у овом моменту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

опсс

08.06.2014 04:47

Ако тебе за ово ухапсе,па Миле це робијати милион година.Он има фонд из којег баца паре кајо му се цефне.

ОДГОВОРИТЕ