22 године од оснивања Друге семберске бригаде

Полагањем цвијећа на Споменик браниоцима у Бијељини данас је обиљежена 22. годишњица од оснивања Друге семберске лаке пјешадијске бригаде чијих је 155 војника, подофицира и официра погинуло за стварање и очување Републике Српске.

Република Српска 06.06.2014 | 14:20
22 године од оснивања Друге семберске бригаде

Након парастоса на централном градском тргу, цвијеће за хероје положили су у име Народне скупштине посланици из Бијељине Славица Лукић и Златко Максимовић, те бројне делегације градске управе и организација које чувају традицију одбрамбено-отаџбинског рата.

На градском гробљу Пучиле претходно је служен парастос преминулом ратном команданту Бригаде Благоју Гавриловићу. Некадашњи начелник безбједности Семберске бригаде Зоран Васић рекао је новинарима да је ова јединица из састава Трећег корпуса Војске Републике Српске имала зону одговорности дуж 27  километара посавског "коридора живота" и да ни педаљ своје територије није препустила непријатељу.

"Са поносом се сјећамо сабораца који су јуначки бранили свој народ и српску земљу", рекао је Васић. Према његовим ријечима, кроз Другу семберску лаку пјешадијску бригаду, која је одликована за храброст, прошло је 5.000 бораца, сељака и радника из Семберије и Срба протјерани из других крајева БиХ.

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

06.06.2014 16:26

Свака цаст брацо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко, Република Српска

08.06.2014 12:14

Слава им и велико хвала што су одбранили нашу Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ