Мали акционари најавили улазак у предузећа

Савез удружења малих акционара Републике Српске незадовољан је непоступањем тужилаштава и судова Републике Српске у случајевима "Боска", компанија "Душанић" и ФАМ "Јелшинград" и најављује улазак у ова предузећа.

Република Српска 06.06.2014 | 22:58
Мали акционари најавили улазак у предузећа

Предсједник Савеза Небојша Југовић рекао је на конференцији за новинаре, одржаној испред Робне куће "Боска" у Бањалуци, да се стрпљењу малих акционара ближи крај, јер већ шест година чекају заказивање припремног рочишта по тужби малих акционара за рјешавање њиховог акционарског капитала у "Боски".


"Кад је ријеч о рјешавању случаја `Душанић`, чекамо већ осму годину. Од захтјева за отварање стечаја у компанији `Душанић` прошло је 450 дана, иако ово предузеће незаконито ради са свим блокираним рачунима већ 887 дана", истакао је Југовић. Према његовим ријечима, у случају ФАМ "Јелшинград" у стечају, радници и мали акционари чекају више од 1.370 дана да им се уплати око два милиона КМ, која су, како наводи, незаконито пребачена са рачуна суда на рачун предузећа "Еуромотор" Бањалука.

Југовић је додао да су мали акционари принуђени да улазе у своја предузећа, као што су прошле године ушли у Бању "Кулаши".

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зеница

06.06.2014 17:51

Радници су акционари предузећа, а грађани су "акционари" владе и скупштине. Преузмите Владу и Скупштину и истјерајте багру на улицу, и напокон газдујте својом судбином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад Д.

08.06.2014 05:17

Људи, пардон, ОВЦЕ МОЈЕ... Ја и моја Зељкица одосмо у Русију послије избора ако не и прије. А ви останите да пуните "Фонд Глупости" до миле воље. Неце вам то ниста помоци. Све сам вам паре и онако узео! А за седам година мој син Игор це да додје да настави гдје сам ја стао. Бит це јабука ако ниста...

ОДГОВОРИТЕ