Mali akcionari najavili ulazak u preduzeća

Savez udruženja malih akcionara Republike Srpske nezadovoljan je nepostupanjem tužilaštava i sudova Republike Srpske u slučajevima "Boska", kompanija "Dušanić" i FAM "Jelšingrad" i najavljuje ulazak u ova preduzeća.

Republika Srpska 06.06.2014 | 22:58
Mali akcionari najavili ulazak u preduzeća

Predsjednik Saveza Nebojša Jugović rekao je na konferenciji za novinare, održanoj ispred Robne kuće "Boska" u Banjaluci, da se strpljenju malih akcionara bliži kraj, jer već šest godina čekaju zakazivanje pripremnog ročišta po tužbi malih akcionara za rješavanje njihovog akcionarskog kapitala u "Boski".


"Kad je riječ o rješavanju slučaja `Dušanić`, čekamo već osmu godinu. Od zahtjeva za otvaranje stečaja u kompaniji `Dušanić` prošlo je 450 dana, iako ovo preduzeće nezakonito radi sa svim blokiranim računima već 887 dana", istakao je Jugović. Prema njegovim riječima, u slučaju FAM "Jelšingrad" u stečaju, radnici i mali akcionari čekaju više od 1.370 dana da im se uplati oko dva miliona KM, koja su, kako navodi, nezakonito prebačena sa računa suda na račun preduzeća "Euromotor" Banjaluka.

Jugović je dodao da su mali akcionari prinuđeni da ulaze u svoja preduzeća, kao što su prošle godine ušli u Banju "Kulaši".

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zenica

06.06.2014 17:51

Radnici su akcionari preduzeća, a građani su "akcionari" vlade i skupštine. Preuzmite Vladu i Skupštinu i istjerajte bagru na ulicu, i napokon gazdujte svojom sudbinom.

ODGOVORITE
Name

Milorad D.

08.06.2014 05:17

Ljudi, pardon, OVCE MOJE... Ja i moja Zeljkica odosmo u Rusiju poslije izbora ako ne i prije. A vi ostanite da punite "Fond Gluposti" do mile volje. Nece vam to nista pomoci. Sve sam vam pare i onako uzeo! A za sedam godina moj sin Igor ce da dodje da nastavi gdje sam ja stao. Bit ce jabuka ako nista...

ODGOVORITE