100.000 радних мјеста за осам година

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је да у БиХ у наредних осам година мора бити отворено 100.000 радних мјеста, што је са постојећим ресурсима могуће.

Босна и Херцеговина 06.06.2014 | 12:04
100.000 радних мјеста за осам година

Изетбеговић је рекао да капитал и инвестиције не улазе у БиХ како би сви то хтјели и да је у протеклих 40 мјесеци изгубљено 40.000 радних мјеста. Прије отварања међународне конференције под називом "Југоисточна Европа у условима промјенљивих токова капитала", Изетбеговић је рекао да економију треба организовати на квалитетан начин и бити одговорнији него што је у овом часу власт у БиХ.

Он је навео да треба створити амбијент за пословање и привлачење инвестиција, а на првом мјесту су стабилност и безбједност, односно уклоњање препрека које је БиХ сама себи поставили на путу инвестицијама. Изетбеговић је рекао да се на транспарентности у токовима капитала, која је у БиХ постојала у извјесној мјери, посебно мора радити уочи донаторске конференције.


Он је истакао да данашња конференција треба дати одговоре на најбитније питање у овом моменту у БиХ, а то је стабилност економије и отварање нових радних мјеста, док ће учесници покушати да помогну да привреда БиХ стартује на ваљан начин и да се боље и модерније ради. Гувернер Централне банке БиХ Кемал Козарић рекао је да је данашња конференција, у односу на донаторску, организована у правом моменту, јер ће помоћи да средства прикупљена на донаторској конференцији буду искориштена на најбољи начин, односно да помоћ дође онима којима је најпотребнија.


"Конференција има три сесије - на једној ће учествовати професионалци, практичари, на другој акедемици и професори, а на трећој 'централни банкари'. Свако из свог угла ће дати позицију на који начин то урадити, односно помоћи БиХ", појаснио је Козарић. Он је нагласио да се жели послати порука да БиХ не смије да остане на периферији када су у питању евроатлантске интеграције, односно да БиХ жели и да је спремна да буде дио те фамилије.

Данашњу конференцију организовала је Централна банка БиХ, у сарадњи са Колеџом "Сент Ентони" Универзитета у Оксфорду.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мд

06.06.2014 10:21

Ако будеш ти јос на власти има да изгубимо сто хиљада, а ти колико си способан не мозес отворити сто радних мјеста, а да не говоримо о хиљадама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћери

06.06.2014 10:45

Па није ни лоше, значи сви ће се запослити у следећих 50 год, свака част мајсторе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

06.06.2014 14:50

Ти си једна добра дуса Бакире љуби те нана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

06.06.2014 20:50

И једно 100мил. Еврица за твоју способност! Браво мајсторе док такви буду владали нама народу це остати само врба!!!!

ОДГОВОРИТЕ