Радојичић: Од Лицемјера до Педра

Дуги низ година Игор Радојичић био је најлицемјернија фигура на политичкој сцени Републике Српске, због чињенице да је од најперспективнијег политичара постао оруђе Милорада Додика и тајкунске

олигархије; Радојичић је беспоговорно у Народној скупштини РС спроводио наредбе и омогућавао усвајање бројних законских аката, који су одреда омогућавали пљачку овог ентитета.

Република Српска 06.06.2014 | 17:48
Радојичић: Од Лицемјера до Педра

Радојичић, за којег се не вежу никакве криминалне афере, изрежирао је озакоњење бројних превара, отимачина, злоупотреба, упакованих у законске акте, што су, након силне употребе, довели РС до привредног, економског и финансијског слома.

Радојичић је свјесно пристао да чини све у корист Зла, промовишући Примитивизам као Религију, стајући чврсто иза политике лажи, преваре, обмане, безочности, бахатости, нељудскости, пљачке, прогона,
пријетњи, уцјена…

Суверено је Радојичић владао Скупштином уз помоћ пресуђених киднапера, силеџија који своје пријатељице избацују из аутомобиле у вожњи, пљачкаша милиона и милиона из ИРБ-а… Све вријеме се
правећи невјешт, покушавајући да изгради о себи причу као о особи скромној, праведној, демократичној, цивилизованој… Што је, сложићете се, потпуно сулудо у ситуацији када са пресуђеним
киднапером изгласавате законе и за њих тврдите да су за "добробит" народа.

Сва Радојичићева "издања" најобичнија су лаж, јер је ријеч о задњем каријеристи, невиђеном лицемјеру и ситном малом политикантну, који је због фотеље спреман да прогута и много веће смеће од киднапера; Бацача из аута у покрету, особа које се доводе у везу са бројним криминалним радњама…

За Радојичића је и Зоран Зенга Новаковић уважени борац ВРС, иако никада није јавно приказао тај свој вајни стаж у српској војсци. А онај у војсци Републике Хрватске је јаван већ годинама.

Радојичићев стомак може сварити и четири фапа и петанест тамића, и четрдесет краљевића, станојевића, пет бојни и ко зна колико гардијских (и то без киселе), ако је циљ тог болесног метаболизма - власт.

Зато уопште не чуди да је Радојичић спремно прихватио улогу Дворске луде, и то у најцрњем тренутку по Мрачни Двор, на којем ником није до смијеха. (Треба напоменути да је кратко вријеме глумио и метеоролога - 150 литара по метру квадратном, 250 литара по метру квадратном, Добој је
море, Бијељина је Панонско море, Бањалука је Врбаско језеро, Никада нећемо позвати хеликоптере ОС БиХ, макар се сви подавили...).

И тако у каријери направио велики помак од лицемјера до лакрдијаша. Нажалост, лошег, неувјерљивог, толико отужног, да му на крају представе, као награда, слиједе трули парадајзи.

Само Дворска луда може себи дозволити да распад политичког концепта СНСД-а и тешки унутарстраначки раскол у највећој владајућој странци, окарактерише као "различита мишљења". И још дијели лекције да од странака "не треба тражити да буду монолитне формације".

То збори високи функционер странке, чијег Статута се не би постидио ни Ким Јонг Уно, јер према том документу, предсједник СНСД-а има сва могућа и немогућа права, док су органи партије тек форма која се мора задовољити због потреба јавног мнења.

Каква уопште "различита мишљења" могу бити у странци у којој Додик може потезом пера поништити одлуке свих органа, а то је неријетко и чинио.

Лакрдијаш Радојичић је нову каријеру "забављача" почео након што је у јавности дошло до отвореног обрачуна Милорада Додика са непослушним посланицима те странке у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ. Додик се оградио од Милорада Живковића, Славка Јовичића, Драге Калабића и Лазара Продановића, који су подржали доношење Закона о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности нити измјене и допуне Кривичног закона БиХ.

Истовремено, Додик је подржао Душанку Мајкић и Милицу Марковић, које су биле против. Дан послије, Додик је учинио супротно.

Када су сви увидјели да се СНСД јавно распада, наредио је Радојичићу да преузме улогу Дворске луде. Лутак на канафи неприпремјљен је истрчао пред публикум и "разумним" ријечима, црн у лицу, дрхтавог гласа и обореног погледа, непочупаних обрва, устрептао и усплахирен, "објаснио" како је све само демократија и ништа више.

"У земљама са мало развијенијом парламентарном демократијом нормално је да људи унутар истих посланичких клубова некада различито гласају. То се догађало и у Клубу СНСД-а у парламенту Српске када смо се изјашњавали о појединим питањима", рекао је Лакрдијаш Радојичић.

Врло је упитно откуд Радојичић уопште ишта зна о дешавањима у клубу СНСД-а у Сарајеву, јер је прије годину и по, на свом твитер профилу, отворено признао да "мора питати СДС шта му ради СНСД у
Сарајеву".

Дворска луда се изгубила, јер само неко апсолутно дезоријентисан (хвала Богу да није потхлађен и дехидриран), може себи дозволити луксуз да ограђивање предсједника странке од посланика те исте странке назове "различитим мишљењима"; Само јадна мала марионета, попут Лакрдијаша, може "различитим мишљењима" назвати међусобно чашћавање међу посланицима СНСД-а са тортама "_а ла_ кретен", "_а ла_ идиот", "_ла_ будала", "_ла_ пи… ти ма… издајничка", "_а ла_
је… ти фа…"…

Први наступ Радојичића као Дворске луде био је катастрофалан, али слиједе нови, јер "различитих мишљења" у СНСД-у је напретек, а и демократија је.

Међутим, неће се Радојичић дуго задржати у овој улози, пошто му је СНСД-ов главни Режисер у октобру намијенио врло значајну улогу Педра, у блокбастеру "Нека виси…". Снимање почиње 12. октобра.

хттпс://3.бп.блогспот.цом/

Коментари / 29

Оставите коментар
Name

Јузно Воце

06.06.2014 06:04

Ови на власти су поцели сви да лице на ПИНОКИЈА,ПА НОСУРДЕ ИМ СВЕ ВЕЦЕ И ВЕЦЕ СВАКИМ ДАНОМ,ДА МИ ЈЕ ЗНАТИ ОД ЦЕГА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

л

06.06.2014 06:16

Еx да ти је знати па од сикиранције расте нос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

06.06.2014 06:29

Маске су пале, власт губи, међутим, треба признати да је у Милетовим рукама полиција и судство као и медији "глас Српске" и "Независе" и РТРС: Тешко ће одступити с власти јер су се навикли на добар живот. Губитком власти већина иде директно у затвор. Дакле немају пуно избора, морају остати на власти што дуже могу. Српска никада није стојала лошије, и питање шта ће насљедници моћи да ураде, јер смо презадужени. Ова власт не преза ни пред киме , сјетите се протеста БОРАЦА РС и Ћургуза. Све је смишљено, национални- лични (Милетови) интереси и народ иза себе, све у име плачке. Морају се смијенити али не с другима који ће слично радити, него неко ко ће нас повести у ПРОСПЕРИТЕТНУ будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

06.06.2014 06:31

Исти као и ментор!Унистени сте, народ не мозе да поднесе ову катастрофу у којој смо захваљујући вама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливер Недељковић

06.06.2014 06:38

Радојичић, мени лично нека врста мистерије од самог појављивања на политичкој сцени. Одмјерен, школован, један од ријетких припадника снсд-а који је био учесник рата, без неких афера... али исто тако ми је увијек било нејасно зашто један такав човјек 10 година удара чекићем у скупштини и бакће се са законом а није правник. Да прије њега свако жив постане министар, премијер, предсједник... а он и даље да урара чекићем. Умјесто да у једном моменту господски оде из странке и оснује нову (која би сад била добро котирана), он остаје да брани олош и криминалце, што наводи на закључак да се ни он не разликује много од таквих. Имао је прилику, ту прилику је пропустио, сад ће са Бајом и екипом на сметлиште историје (а надам се већина и у затвор, а имовина да се одузме)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

06.06.2014 06:39

ТОГ БЕСКИЧМЕЊАКА НАЈВЈЕРНИЈЕ ОПИСУЈЕ И ОВА СЛИКА И У ВЕЋИНИ ДРУГИХ СЛИКА ЈЕ ТАКАВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕО

06.06.2014 06:46

Образован, интелигентан, (био) перспективан... Игор је на жалост само још један примјер како лош систем уништава људе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиц

06.06.2014 06:46

Ова је дрзвава на свим нивоима корумпирана теско је то искоријенити.Зато сваке године све висе партија сви хоце да се обезбиједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игy

06.06.2014 07:06

Радојициц је сауцесник у пјацки ,распродаји и силовању Р. Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјекослав Беванда

06.06.2014 07:16

Чекамо октобар па да им "судимо". Браћо срби издржите још мало. И горе ствари сте преживели, преживет ћемо и ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

06.06.2014 07:58

Васковићу. свака част на овом блогу, прави рам за слику и портрет слуђене и изапране марионете!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂЕТИЋ

06.06.2014 08:08

Очекујем, након овог текста да Бајин скутоноша покрене питање заштите виталног наднационалног интереса и да затражи укидање Васковића и његовог блога, али и БНТВ портала који је ово пренио... Очекујем и да широке народне масе изађу на улице и затраже заштиту његовог лика и (не)дјела...Очекујем да Баја удари шаком од сто и каже - доста је !!! Очекујем да Народну скупштину никад више не представљају овакви лицемјери. Очекујем да Бајин лицемјер призна да није жену поставио на мјесто помоћника министра. Очекујем да он сад каже да је ово урота против њега и да су за све криве поплаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

06.06.2014 08:58

Па ста реци него да слуса сваку наредбу свога главног Баје,све сто им казе баја то усвајају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

06.06.2014 09:08

Нека виси Педро, није ништа боље ни заслужио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

06.06.2014 09:41

Дворска луда је забављала присутне на двору,и није никоме стварала услове да пљачка сопствени народ, тако да поредјење Радојичића и дворске луде није адекватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мали сале

06.06.2014 11:13

Сад је касно за нову странку! То је требао урадити прије пет,сест када се могло наслутити куда ово све води. Сада вец има превисе путра на глави. Немозе он бити другацији од Додика кад му је толико година десна рука!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

06.06.2014 12:15

Тешко ће Игор Р. поднијети овај текст јер сви који га познају тврде да је веома сујетан и болестан од медија. Кажу да има нескривене амбиције да их уређује јер је некада и радио као новинар почетник на радиу. Поред тога веома веома је осветољубив и не прашта ни најстинију увреду. Али мени недостаје у том тексту имовина Педра рецимо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

06.06.2014 13:56

Па која будала ово написа, па то је једина особа у Републици Српској који нема ни афере ни мрље. Ово је јефтин покусај да облатите цовјека без аргумената јер га се пласите. Он када узме ствари у своје руке, нигдје вас неце бити... срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

06.06.2014 15:02

Свака част текстописцу. Свака му је на месту. Народу је ове неправде преко главе. Ништа у богу не можеш завршити легално а да не мораш тражити неку везу из СНСД-а. То неће дуго да траје. Судови су корумпирани и раде како им се каже а не по закону и правди, Тужилаштво и Полиција су постали подобници режима и само климају главом (као ко*и пред трку). То народ више не може да трпи. Срећа па Октобар није далеко иначе би избила Народна Буна, а кад се Срби побуне и пробуде онда су они догађаји из Федерације прскалица за логорску ватру. Кад смо довде трпјели трпит ћемо и до октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

06.06.2014 15:23

Додиков је МУП Републике Српске и СИПА и нема ко да га процесуира ни њега ни његове кумове и полтроне који су направили своју приватну дрзаву. Једини је спас да га скину странци јер се примакао Русији или да га скине овај напацени и гладни народ. Да се дигне на куку и мотику и прегази све пред собом ал то се неце десити јер се ми Срби никада нецемо слозити. Јер има оних којима је добро којима Миле даје мрвице са свога лоповског стола. За то нек нам је бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

06.06.2014 15:25

Игор Радојициц је једна од многих марионета Милорада Додика. Он је све само не скроман, праведан и демократицан. Своје мјесто предсједника скупстине је искористио за пљацкање ентитета, јер је омогуцавао усвајање бројних законских аката. Лопов мозда мало мањи од газде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

06.06.2014 16:33

Дајте људи, шта причате?! Па да ли је то могуће?! Зар онај "фини дечко из суседства" да је такав? Не могу да верујем... Па, чекајте, није он као Баја узео милијарде...само милионе. Ипак то није исто. То што је ишао Медлини Олбрајт на рукољуб - није то ништа... то што је жену запослио као помоћника министра је тек ситница... па не будите ситничави... замислите да ју је запослио као свог савјетника... то што је својевремено окренуо леђа свом "политичком тати" Живку Радишићу је била дјечија игра... истина у тој игри Ђетић је добио стан за тај пребјег... али, Боже мој, шта фали? Па ако је добио стан - није добио кућу... баш те ситничави. А што има савјетнике, тек...савјетују га како што прије да пропадне. Имају прилично успјеха у томе. Ђетић је на стрмоглаву, само му још нико није јавио. Чека се дијагноза... наводно међу савјетницима има и доктора. Али, Баја ће му доћи главе... не може му опростити што жену није запослио у свиј кабинет, него у Министарство финансија, што службеним аутомобилом не вози дјецу на Дурмитор него само на енглески језик, што је магистрирао теорију хаоса, а није докторирао, што упркос свему неће да промијени нацију па да га Баја пошаље умјесто скалпираног Небојше у предсједништво... итд, итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја в. 06.06.2014

06.06.2014 18:07

Радојчић ми нај више личи на ку..ц сад на левој сад на десној страни

ОДГОВОРИТЕ
Name

трте мрте

06.06.2014 21:06

И ВОЛИ ДА СЕ ВИДИ СА ЦЕЦОМ,,,ВЈЕРОВАТНО И СЛУСА,,,ХА ХА ХА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

07.06.2014 01:31

У једном моменту је могао нешто направити а онда се трајно срозао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир Посавина

07.06.2014 11:03

Радојичић је давно прочитан. Кошарац, Радојичић... Додикови људи за прљаве послове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

07.06.2014 18:07

МИСЛИМ ДА ЈЕ ПАВИЋ НАЈВЕЋИ ЛИЦЕМЈЕР А РАДОЈЧИЋ МОРА ОДГОВАРАТИ ЗАТО ШТО ЈЕ ТОМЕ ЛИЦЕМЈЕРУ ПАВИЋУ ИДОДИКУ ОМОГУЋИО ПРЕКО СКУПШТИНСКЕ ВЕЋИНЕ ДА ЛЕГАЛИЗУЈУ КРИМИНАЛ ДОНОСЕЋИ ЗАКОНЕ ЊИМА ПО ВОЉИ А ШТЕТНЕ ПО РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

07.06.2014 18:47

Једини коректан навод у о Игору Радојичићу је тај да се за њега не вежу никакве криминалне афере. Нема ораха у џеповима, нелегално стечене имовине - вилу или зграду, предузеће, кафић, ресторан и томе слично. Васпитан је и скроман, интелигентан, образован, одлично говори енглески.Није купио факултетску диплому, сам је писао магистарски. Е, пошто му се ништа не може "ишчачкати", вјешто перо може уобличити овакав текст, вјероватно написан по наруџби. Надам се да Игор неће бити жртвени јарац, него да ће имати прилику да преузме кормило и раскринка криминалце који нам одраше кожу с леђа задњих двадесет година (било да су чланови СНСД-а, СПС-а, СДС-а, итд.)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наси а ницији

07.06.2014 21:00

Насу политику воде периферни ликови. Малоградјанстина. Премијерка никако да се дигне из оне сељацке прице, овај ме оговарао, сад цу ја њему да вратим... Видјецес ти ко сам ја... Заборавља да је премијер свима нама, назалост... Радојициц зна ко је и ста ради. Сјети се тога сваке друге године око октобра. Али то је лик који је све своје амбиције свео на спикерисање у скупстини. Он се намирио док су царине РС биле у њиховом власниству, тј његове и Радмановицеве странке. И ја сам возио голфа у то време, царињеног као карфиол.

ОДГОВОРИТЕ