Radojičić: Od Licemjera do Pedra

Dugi niz godina Igor Radojičić bio je najlicemjernija figura na političkoj sceni Republike Srpske, zbog činjenice da je od najperspektivnijeg političara postao oruđe Milorada Dodika i tajkunske

oligarhije; Radojičić je bespogovorno u Narodnoj skupštini RS sprovodio naredbe i omogućavao usvajanje brojnih zakonskih akata, koji su odreda omogućavali pljačku ovog entiteta.

Republika Srpska 06.06.2014 | 17:48
Radojičić: Od Licemjera do Pedra

Radojičić, za kojeg se ne vežu nikakve kriminalne afere, izrežirao je ozakonjenje brojnih prevara, otimačina, zloupotreba, upakovanih u zakonske akte, što su, nakon silne upotrebe, doveli RS do privrednog, ekonomskog i finansijskog sloma.

Radojičić je svjesno pristao da čini sve u korist Zla, promovišući Primitivizam kao Religiju, stajući čvrsto iza politike laži, prevare, obmane, bezočnosti, bahatosti, neljudskosti, pljačke, progona,
prijetnji, ucjena…

Suvereno je Radojičić vladao Skupštinom uz pomoć presuđenih kidnapera, siledžija koji svoje prijateljice izbacuju iz automobile u vožnji, pljačkaša miliona i miliona iz IRB-a… Sve vrijeme se
praveći nevješt, pokušavajući da izgradi o sebi priču kao o osobi skromnoj, pravednoj, demokratičnoj, civilizovanoj… Što je, složićete se, potpuno suludo u situaciji kada sa presuđenim
kidnaperom izglasavate zakone i za njih tvrdite da su za "dobrobit" naroda.

Sva Radojičićeva "izdanja" najobičnija su laž, jer je riječ o zadnjem karijeristi, neviđenom licemjeru i sitnom malom politikantnu, koji je zbog fotelje spreman da proguta i mnogo veće smeće od kidnapera; Bacača iz auta u pokretu, osoba koje se dovode u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama…

Za Radojičića je i Zoran Zenga Novaković uvaženi borac VRS, iako nikada nije javno prikazao taj svoj vajni staž u srpskoj vojsci. A onaj u vojsci Republike Hrvatske je javan već godinama.

Radojičićev stomak može svariti i četiri fapa i petanest tamića, i četrdeset kraljevića, stanojevića, pet bojni i ko zna koliko gardijskih (i to bez kisele), ako je cilj tog bolesnog metabolizma - vlast.

Zato uopšte ne čudi da je Radojičić spremno prihvatio ulogu Dvorske lude, i to u najcrnjem trenutku po Mračni Dvor, na kojem nikom nije do smijeha. (Treba napomenuti da je kratko vrijeme glumio i meteorologa - 150 litara po metru kvadratnom, 250 litara po metru kvadratnom, Doboj je
more, Bijeljina je Panonsko more, Banjaluka je Vrbasko jezero, Nikada nećemo pozvati helikoptere OS BiH, makar se svi podavili...).

I tako u karijeri napravio veliki pomak od licemjera do lakrdijaša. Nažalost, lošeg, neuvjerljivog, toliko otužnog, da mu na kraju predstave, kao nagrada, slijede truli paradajzi.

Samo Dvorska luda može sebi dozvoliti da raspad političkog koncepta SNSD-a i teški unutarstranački raskol u najvećoj vladajućoj stranci, okarakteriše kao "različita mišljenja". I još dijeli lekcije da od stranaka "ne treba tražiti da budu monolitne formacije".

To zbori visoki funkcioner stranke, čijeg Statuta se ne bi postidio ni Kim Jong Uno, jer prema tom dokumentu, predsjednik SNSD-a ima sva moguća i nemoguća prava, dok su organi partije tek forma koja se mora zadovoljiti zbog potreba javnog mnenja.

Kakva uopšte "različita mišljenja" mogu biti u stranci u kojoj Dodik može potezom pera poništiti odluke svih organa, a to je nerijetko i činio.

Lakrdijaš Radojičić je novu karijeru "zabavljača" počeo nakon što je u javnosti došlo do otvorenog obračuna Milorada Dodika sa neposlušnim poslanicima te stranke u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH. Dodik se ogradio od Milorada Živkovića, Slavka Jovičića, Drage Kalabića i Lazara Prodanovića, koji su podržali donošenje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti niti izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH.

Istovremeno, Dodik je podržao Dušanku Majkić i Milicu Marković, koje su bile protiv. Dan poslije, Dodik je učinio suprotno.

Kada su svi uvidjeli da se SNSD javno raspada, naredio je Radojičiću da preuzme ulogu Dvorske lude. Lutak na kanafi nepripremjljen je istrčao pred publikum i "razumnim" riječima, crn u licu, drhtavog glasa i oborenog pogleda, nepočupanih obrva, ustreptao i usplahiren, "objasnio" kako je sve samo demokratija i ništa više.

"U zemljama sa malo razvijenijom parlamentarnom demokratijom normalno je da ljudi unutar istih poslaničkih klubova nekada različito glasaju. To se događalo i u Klubu SNSD-a u parlamentu Srpske kada smo se izjašnjavali o pojedinim pitanjima", rekao je Lakrdijaš Radojičić.

Vrlo je upitno otkud Radojičić uopšte išta zna o dešavanjima u klubu SNSD-a u Sarajevu, jer je prije godinu i po, na svom tviter profilu, otvoreno priznao da "mora pitati SDS šta mu radi SNSD u
Sarajevu".

Dvorska luda se izgubila, jer samo neko apsolutno dezorijentisan (hvala Bogu da nije pothlađen i dehidriran), može sebi dozvoliti luksuz da ograđivanje predsjednika stranke od poslanika te iste stranke nazove "različitim mišljenjima"; Samo jadna mala marioneta, poput Lakrdijaša, može "različitim mišljenjima" nazvati međusobno čašćavanje među poslanicima SNSD-a sa tortama "_a la_ kreten", "_a la_ idiot", "_la_ budala", "_la_ pi… ti ma… izdajnička", "_a la_
je… ti fa…"…

Prvi nastup Radojičića kao Dvorske lude bio je katastrofalan, ali slijede novi, jer "različitih mišljenja" u SNSD-u je napretek, a i demokratija je.

Međutim, neće se Radojičić dugo zadržati u ovoj ulozi, pošto mu je SNSD-ov glavni Režiser u oktobru namijenio vrlo značajnu ulogu Pedra, u blokbasteru "Neka visi…". Snimanje počinje 12. oktobra.

https://3.bp.blogspot.com/

Komentari / 29

Ostavite komentar
Name

Juzno Voce

06.06.2014 06:04

Ovi na vlasti su poceli svi da lice na PINOKIJA,PA NOSURDE IM SVE VECE I VECE SVAKIM DANOM,DA MI JE ZNATI OD CEGA?

ODGOVORITE
Name

l

06.06.2014 06:16

Ex da ti je znati pa od sikirancije raste nos.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

06.06.2014 06:29

Maske su pale, vlast gubi, međutim, treba priznati da je u Miletovim rukama policija i sudstvo kao i mediji "glas Srpske" i "Nezavise" i RTRS: Teško će odstupiti s vlasti jer su se navikli na dobar život. Gubitkom vlasti većina ide direktno u zatvor. Dakle nemaju puno izbora, moraju ostati na vlasti što duže mogu. Srpska nikada nije stojala lošije, i pitanje šta će nasljednici moći da urade, jer smo prezaduženi. Ova vlast ne preza ni pred kime , sjetite se protesta BORACA RS i Ćurguza. Sve je smišljeno, nacionalni- lični (Miletovi) interesi i narod iza sebe, sve u ime plačke. Moraju se smijeniti ali ne s drugima koji će slično raditi, nego neko ko će nas povesti u PROSPERITETNU budućnost.

ODGOVORITE
Name

Slaven75

06.06.2014 06:31

Isti kao i mentor!Unisteni ste, narod ne moze da podnese ovu katastrofu u kojoj smo zahvaljujući vama!

ODGOVORITE
Name

Оливер Недељковић

06.06.2014 06:38

Радојичић, мени лично нека врста мистерије од самог појављивања на политичкој сцени. Одмјерен, школован, један од ријетких припадника снсд-а који је био учесник рата, без неких афера... али исто тако ми је увијек било нејасно зашто један такав човјек 10 година удара чекићем у скупштини и бакће се са законом а није правник. Да прије њега свако жив постане министар, премијер, предсједник... а он и даље да урара чекићем. Умјесто да у једном моменту господски оде из странке и оснује нову (која би сад била добро котирана), он остаје да брани олош и криминалце, што наводи на закључак да се ни он не разликује много од таквих. Имао је прилику, ту прилику је пропустио, сад ће са Бајом и екипом на сметлиште историје (а надам се већина и у затвор, а имовина да се одузме)

ODGOVORITE
Name

Nije svejedno

06.06.2014 06:39

TOG BESKIČMENJAKA NAJVJERNIJE OPISUJE I OVA SLIKA I U VEĆINI DRUGIH SLIKA JE TAKAV.

ODGOVORITE
Name

HEO

06.06.2014 06:46

Obrazovan, inteligentan, (bio) perspektivan... Igor je na žalost samo još jedan primjer kako loš sistem uništava ljude...

ODGOVORITE
Name

Milic

06.06.2014 06:46

Ova je drzvava na svim nivoima korumpirana tesko je to iskorijeniti.Zato svake godine sve vise partija svi hoce da se obezbijede.

ODGOVORITE
Name

Igy

06.06.2014 07:06

Radojicic je saucesnik u pjacki ,rasprodaji i silovanju R. Srpske.

ODGOVORITE
Name

Vjekoslav Bevanda

06.06.2014 07:16

Čekamo oktobar pa da im "sudimo". Braćo srbi izdržite još malo. I gore stvari ste preživeli, preživet ćemo i ovo.

ODGOVORITE
Name

Vožd

06.06.2014 07:58

Vaskoviću. svaka čast na ovom blogu, pravi ram za sliku i portret sluđene i izaprane marionete!!

ODGOVORITE
Name

ЂЕТИЋ

06.06.2014 08:08

Очекујем, након овог текста да Бајин скутоноша покрене питање заштите виталног наднационалног интереса и да затражи укидање Васковића и његовог блога, али и БНТВ портала који је ово пренио... Очекујем и да широке народне масе изађу на улице и затраже заштиту његовог лика и (не)дјела...Очекујем да Баја удари шаком од сто и каже - доста је !!! Очекујем да Народну скупштину никад више не представљају овакви лицемјери. Очекујем да Бајин лицемјер призна да није жену поставио на мјесто помоћника министра. Очекујем да он сад каже да је ово урота против њега и да су за све криве поплаве.

ODGOVORITE
Name

analiticar

06.06.2014 08:58

Pa sta reci nego da slusa svaku naredbu svoga glavnog Baje,sve sto im kaze baja to usvajaju.

ODGOVORITE
Name

Vožd

06.06.2014 09:08

Neka visi Pedro, nije ništa bolje ni zaslužio!

ODGOVORITE
Name

mila

06.06.2014 09:41

Dvorska luda je zabavljala prisutne na dvoru,i nije nikome stvarala uslove da pljačka sopstveni narod, tako da poredjenje Radojičića i dvorske lude nije adekvatno.

ODGOVORITE
Name

mali sale

06.06.2014 11:13

Sad je kasno za novu stranku! To je trebao uraditi prije pet,sest kada se moglo naslutiti kuda ovo sve vodi. Sada vec ima previse putra na glavi. Nemoze on biti drugaciji od Dodika kad mu je toliko godina desna ruka!

ODGOVORITE
Name

Istocno Sarajevo

06.06.2014 12:15

Тешко ће Игор Р. поднијети овај текст јер сви који га познају тврде да је веома сујетан и болестан од медија. Кажу да има нескривене амбиције да их уређује јер је некада и радио као новинар почетник на радиу. Поред тога веома веома је осветољубив и не прашта ни најстинију увреду. Али мени недостаје у том тексту имовина Педра рецимо

ODGOVORITE
Name

Zoro

06.06.2014 13:56

Pa koja budala ovo napisa, pa to je jedina osoba u Republici Srpskoj koji nema ni afere ni mrlje. Ovo je jeftin pokusaj da oblatite covjeka bez argumenata jer ga se plasite. On kada uzme stvari u svoje ruke, nigdje vas nece biti... sramota

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

06.06.2014 15:02

Svaka čast tekstopiscu. Svaka mu je na mestu. Narodu je ove nepravde preko glave. Ništa u bogu ne možeš završiti legalno a da ne moraš tražiti neku vezu iz SNSD-a. To neće dugo da traje. Sudovi su korumpirani i rade kako im se kaže a ne po zakonu i pravdi, Tužilaštvo i Policija su postali podobnici režima i samo klimaju glavom (kao ko*i pred trku). To narod više ne može da trpi. Sreća pa Oktobar nije daleko inače bi izbila Narodna Buna, a kad se Srbi pobune i probude onda su oni događaji iz Federacije prskalica za logorsku vatru. Kad smo dovde trpjeli trpit ćemo i do oktobra.

ODGOVORITE
Name

maja

06.06.2014 15:23

Dodikov je MUP Republike Srpske i SIPA i nema ko da ga procesuira ni njega ni njegove kumove i poltrone koji su napravili svoju privatnu drzavu. Jedini je spas da ga skinu stranci jer se primakao Rusiji ili da ga skine ovaj napaceni i gladni narod. Da se digne na kuku i motiku i pregazi sve pred sobom al to se nece desiti jer se mi Srbi nikada necemo sloziti. Jer ima onih kojima je dobro kojima Mile daje mrvice sa svoga lopovskog stola. Za to nek nam je bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

Dusko

06.06.2014 15:25

Igor Radojicic je jedna od mnogih marioneta Milorada Dodika. On je sve samo ne skroman, pravedan i demokratican. Svoje mjesto predsjednika skupstine je iskoristio za pljackanje entiteta, jer je omogucavao usvajanje brojnih zakonskih akata. Lopov mozda malo manji od gazde.

ODGOVORITE
Name

ОКСИГЕН

06.06.2014 16:33

Дајте људи, шта причате?! Па да ли је то могуће?! Зар онај "фини дечко из суседства" да је такав? Не могу да верујем... Па, чекајте, није он као Баја узео милијарде...само милионе. Ипак то није исто. То што је ишао Медлини Олбрајт на рукољуб - није то ништа... то што је жену запослио као помоћника министра је тек ситница... па не будите ситничави... замислите да ју је запослио као свог савјетника... то што је својевремено окренуо леђа свом "политичком тати" Живку Радишићу је била дјечија игра... истина у тој игри Ђетић је добио стан за тај пребјег... али, Боже мој, шта фали? Па ако је добио стан - није добио кућу... баш те ситничави. А што има савјетнике, тек...савјетују га како што прије да пропадне. Имају прилично успјеха у томе. Ђетић је на стрмоглаву, само му још нико није јавио. Чека се дијагноза... наводно међу савјетницима има и доктора. Али, Баја ће му доћи главе... не може му опростити што жену није запослио у свиј кабинет, него у Министарство финансија, што службеним аутомобилом не вози дјецу на Дурмитор него само на енглески језик, што је магистрирао теорију хаоса, а није докторирао, што упркос свему неће да промијени нацију па да га Баја пошаље умјесто скалпираног Небојше у предсједништво... итд, итд...

ODGOVORITE
Name

maja v. 06.06.2014

06.06.2014 18:07

Radojčić mi naj više liči na ku..c sad na levoj sad na desnoj strani

ODGOVORITE
Name

trte mrte

06.06.2014 21:06

I VOLI DA SE VIDI SA CECOM,,,VJEROVATNO I SLUSA,,,HA HA HA

ODGOVORITE
Name

Mišo

07.06.2014 01:31

U jednom momentu je mogao nešto napraviti a onda se trajno srozao!

ODGOVORITE
Name

Ljubomir Posavina

07.06.2014 11:03

Radojičić je davno pročitan. Košarac, Radojičić... Dodikovi ljudi za prljave poslove.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

07.06.2014 18:07

MISLIM DA JE PAVIĆ NAJVEĆI LICEMJER A RADOJČIĆ MORA ODGOVARATI ZATO ŠTO JE TOME LICEMJERU PAVIĆU IDODIKU OMOGUĆIO PREKO SKUPŠTINSKE VEĆINE DA LEGALIZUJU KRIMINAL DONOSEĆI ZAKONE NJIMA PO VOLJI A ŠTETNE PO RS

ODGOVORITE
Name

hm

07.06.2014 18:47

Jedini korektan navod u o Igoru Radojičiću je taj da se za njega ne vežu nikakve kriminalne afere. Nema oraha u džepovima, nelegalno stečene imovine - vilu ili zgradu, preduzeće, kafić, restoran i tome slično. Vaspitan je i skroman, inteligentan, obrazovan, odlično govori engleski.Nije kupio fakultetsku diplomu, sam je pisao magistarski. E, pošto mu se ništa ne može "iščačkati", vješto pero može uobličiti ovakav tekst, vjerovatno napisan po narudžbi. Nadam se da Igor neće biti žrtveni jarac, nego da će imati priliku da preuzme kormilo i raskrinka kriminalce koji nam odraše kožu s leđa zadnjih dvadeset godina (bilo da su članovi SNSD-a, SPS-a, SDS-a, itd.)

ODGOVORITE
Name

Nasi a niciji

07.06.2014 21:00

Nasu politiku vode periferni likovi. Malogradjanstina. Premijerka nikako da se digne iz one seljacke price, ovaj me ogovarao, sad cu ja njemu da vratim... Vidjeces ti ko sam ja... Zaboravlja da je premijer svima nama, nazalost... Radojicic zna ko je i sta radi. Sjeti se toga svake druge godine oko oktobra. Ali to je lik koji je sve svoje ambicije sveo na spikerisanje u skupstini. On se namirio dok su carine RS bile u njihovom vlasnistvu, tj njegove i Radmanoviceve stranke. I ja sam vozio golfa u to vreme, carinjenog kao karfiol.

ODGOVORITE