Партизан без спортског директора!

Одлуком УО ФК Партизан укинута је функција спортског директора, тако да неће бити настављена сарадња са Албертом Нађом, који остаје члан УО.

Фудбал 06.06.2014 | 07:23
Партизан без спортског директора!

У обраложењу се наводи да се клуб одлучио на тај корак због смањења трошкова и обједињавања послова у спортском сектору клуба.

На седмици Управног одбора разматрани су резултати и рад првог тима у протеклој сезони, те планови за наредну сезону и мере рационализације пословања и финансијске стабилизације.

"У том оквиру прихваћен је предлог Секретаријата да у будућем периоду функција спортског директора остане упражњена до истека мандата овог УО. Та одлука је мотивисана разлозима рационализације, смањења трошкова и обједињавања послова у оквиру спортског сектора клуба", наводи се у саопштењу.

Досадашњем спортском директору Алберту Нађу је крајем маја истекао једногодишњи уговор. УО је захвалио некадашњем фудбалеру Партизана за велики допринос резултатима клуба претходних година и изразио уверење да ће, као члан Управног одбора, даље доприносити својим радом, искуством и знањем будућим успесима клуба.

Партизан ове сезоне није успео да освоји седму узастопну шампионску титулу, а на седници је усвојен извештај тренера Марка Николића о резултатима у протеклом првенству.

Управа “црно-белих“ је изразила уверење да ће предстојећи припремни период и прелазни рок "створити услове да се обезбеде резултати адекватни амбицијама и угледу клуба".

Управни одбор је овластио Секретаријат клуба да обави све послове у прелазном року ради успостављања финансијске стабилности и очувања квалитета играчког кадра, а после седнице, која је трајала око два и по сата, нико од челника клуба није желео да говори новинарима.

Председник Партизана Драган Ђурић кратко је рекао да је седница била "коректна".

"Ако вас интересује за Адија (Алберт Нађ), то место ће бити... Однос са њим је био крајње коректан, он остаје у клубу, члан је Управног одбора. Договорили смо се да не дајемо изјаве и било би некоректно од мене да сада причам", рекао је Ђурић.

На питање да ли размишљају о прелазном року, Ђурић је одговорио потврдно, а на додатно питање да ли размишљају и о Лиги шампиона, ако се догоди да Црвена звезда буде избачена из квалификација, Ђурић је рекао: "Ми о свему размишљамо, али се не радујемо туђој несрећи".

Коментари / 0

Оставите коментар