Partizan bez sportskog direktora!

Odlukom UO FK Partizan ukinuta je funkcija sportskog direktora, tako da neće biti nastavljena saradnja sa Albertom Nađom, koji ostaje član UO.

Fudbal 06.06.2014 | 07:23
Partizan bez sportskog direktora!

U obraloženju se navodi da se klub odlučio na taj korak zbog smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u sportskom sektoru kluba.

Na sedmici Upravnog odbora razmatrani su rezultati i rad prvog tima u protekloj sezoni, te planovi za narednu sezonu i mere racionalizacije poslovanja i finansijske stabilizacije.

"U tom okviru prihvaćen je predlog Sekretarijata da u budućem periodu funkcija sportskog direktora ostane upražnjena do isteka mandata ovog UO. Ta odluka je motivisana razlozima racionalizacije, smanjenja troškova i objedinjavanja poslova u okviru sportskog sektora kluba", navodi se u saopštenju.

Dosadašnjem sportskom direktoru Albertu Nađu je krajem maja istekao jednogodišnji ugovor. UO je zahvalio nekadašnjem fudbaleru Partizana za veliki doprinos rezultatima kluba prethodnih godina i izrazio uverenje da će, kao član Upravnog odbora, dalje doprinositi svojim radom, iskustvom i znanjem budućim uspesima kluba.

Partizan ove sezone nije uspeo da osvoji sedmu uzastopnu šampionsku titulu, a na sednici je usvojen izveštaj trenera Marka Nikolića o rezultatima u proteklom prvenstvu.

Uprava “crno-belih“ je izrazila uverenje da će predstojeći pripremni period i prelazni rok "stvoriti uslove da se obezbede rezultati adekvatni ambicijama i ugledu kluba".

Upravni odbor je ovlastio Sekretarijat kluba da obavi sve poslove u prelaznom roku radi uspostavljanja finansijske stabilnosti i očuvanja kvaliteta igračkog kadra, a posle sednice, koja je trajala oko dva i po sata, niko od čelnika kluba nije želeo da govori novinarima.

Predsednik Partizana Dragan Đurić kratko je rekao da je sednica bila "korektna".

"Ako vas interesuje za Adija (Albert Nađ), to mesto će biti... Odnos sa njim je bio krajnje korektan, on ostaje u klubu, član je Upravnog odbora. Dogovorili smo se da ne dajemo izjave i bilo bi nekorektno od mene da sada pričam", rekao je Đurić.

Na pitanje da li razmišljaju o prelaznom roku, Đurić je odgovorio potvrdno, a na dodatno pitanje da li razmišljaju i o Ligi šampiona, ako se dogodi da Crvena zvezda bude izbačena iz kvalifikacija, Đurić je rekao: "Mi o svemu razmišljamo, ali se ne radujemo tuđoj nesreći".

Komentari / 0

Ostavite komentar