Влада Српске да поднесе оставку

Опозиционе партије у  Српској немају повјерења у Владу РС да ће се моћи изборити са штетама које су посљедица катастрофалних поплава и да неће бити пружена адекватна помоћ становништву.

Република Српска 06.06.2014 | 14:02
Влада Српске да поднесе оставку

Опозиција сматра да су Влада Републике Српске, руководство "Вода Српске" и Цивилне заштите главни кривци за катастрофалне штете и траже њихове оставке.

"Ми у Српској демократској странци сматрамо да смо морали бити спремнији и много другачије дочекати овакву ситуацију, па би наравно штете биле знатно мање. Влада Републике Српске и њене институције нису радиле посао за који их је бирао народ", сматра посланик СДС у Народној скупштини РС Љиљана Богдановић.

Из ПДП-а питају зашто Влада Републике Српске није одмах на почетку прогласила ванредну ситуацију.

"Зашто је од 57 хеликоптерских прелета прва два дана, само је један био хуманитарни? Зашто је премијерка долазила у бијелим гуменим чизмама, иритирала јавност док грађани умиру? Да ли постоји осјетљивији моменат у животу него када вам вода односи све живо?", пита потпредсједник ПДП-а Драгиша Делић.
 
Делић тврди да је директор "Вода Српске" Драган Анђелић крив због катастрофалне поплаве.

"Зашто 5 км савског насипа није урађено, ако је 1981. године урађена експропријација, зашто нису повучена кредитна средства од 55 милиона евра? Ми тражимо да два кључна човјека, а то су директор ЈУ "Воде Српске" и директор Републичке управе цивилне заштите буду смијењени. С обзиром да видимо да је предсједник Српске Милорад Додик дао подршку кадру ДНС-а Анђелићу нама не преостаје ништа друго него да ми покренемо кривичну пријаву због немара", рекао је Делић.

Народни демократски покрет тражи остваку Владе Републике Српске.

"Влада Републике Српске треба да поднесе оставку. Апсолутно није урадила ништа, а предсједница Владе , сви министри претворили су се у спикере који су извјештавали из студија податке које су добијали од институција", рекао је потпредсједник НДП-а Крсто Јандрић.

У владајућим странкама, ДНС-у и Социјалистичкој партији, сматрају да оваква прича иде у смјеру политиканства, а не на корист грађана којима је сада неопходна помоћ.

"Нећу да будем ничији адвокат, али треба рећи да је кадар ПДП-а био на челу "Вода Српске" од 1998. до 2010. године, а за годину и по дана како је на тој функцији кадар ДНС-а урађено је више него за претходних 35 година", истакла је потпредсједник ДНС-а Споменка Стевановић.

(БН ТВ)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Мд

05.06.2014 21:09

Па у Добоју је СДС на власти па су прошли најгоре,исти сте ви сви да имате мало морала и људскости у себи дали би бар по једну марку за ову катастрофу а не пред камерама ми би овако ми би онако,вас вуче фотеља и плата боли вас за народом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

05.06.2014 21:17

Сви сте ви комунисти прављени на калуп исти.... И позиција и опозиција. Да сте ви на власти и они би вама нашли стотине приговора. Засучите рукаве господо и ви, а поготово они са власти. Само паметујете и једни и други. Не зна се ко је гори од вас. Сад паламудите због избора и гласова. Нико од вас угланцаних да се покаже на терену. Да купи камион брашна, да прими у своју вилу (поготово Дедињску) неког ко је изгубио дом, да постане хранитељ неке породице за примјер, да у својим странкама оснују волонтерске групе па се тако такмиче са другим странкама.....све што ви трабуњате господо знамо ми и сами донекле. Нека вас је све срамота гладних уста и вапаја народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лела

05.06.2014 21:25

Деличу свака ти част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куд_који_мили_моји

05.06.2014 21:41

банкрот народе нема спаса. све је унистено и јос смо дузни да никад вратити не моземо. да смо прије 6 година изасли на улице и отјерали ове са власти мозда се могло несто и спасити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуско

05.06.2014 22:22

Пада влада као са круске у Октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

06.06.2014 03:31

Ма како вас све није висе стид, сви сте исти. Господјо Љиљана засто нисте били спремнији, засто сједите у скупстини, да само примате плату или да мјењате сто не ваља? Гдје сте медју народом, ста цините осим сто паметујете и скупљате предизборне поене... Колико сте издвоили из дјепова, јесте ли се одрекли дневница, плата и осталих привилегија. Које су мјере које подузимате да олаксате овај јад и бједу народу. Заврните рукаве па помозите, изадјите медју људе да виде да вам је стало, ако јесте. Маните се висе препуцавања и празне прице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрина

06.06.2014 04:13

како сте наивцине..Опстина БН је приватна вец 20 година.Ова власт даје дозволе за приватне сљункаре да "рове" куд хоце и изградњу викендица и којекаквих ресторана на обалама дрине..Тако су и у Добоју радили..Сад це тразити одстету као и ја који зивим 10км даље од Дрине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

06.06.2014 04:40

Е мој Дуца како те није срамота да прицас о политици. Док си био у коалицији са СНСД у Сокоцу купио си три стана, лоповцино једна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипл.инж.ел.тех.

06.06.2014 06:13

И власт и садашњу опозицију (претходно били сви на власти), треба похапсити и забранити им бављење политиком јер су уништили све што се могло уништити. Ангажовати образоване, а неискварене људе ако таквих има...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош983

06.06.2014 06:26

ХИТНО! Не треба нам криминализована, корумпирана, безобзирна Влада! Све сто су до сад урадили било је на насу стету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

06.06.2014 08:55

Наравно да је влада заказала,цекала је да вода све потопи па да прогласи вандредно стање,возали се хеликоптером и сетали се као да су на модној писти,ни марке у резервама и тд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мила

06.06.2014 09:22

да живиомо у иоле нормалном друштву, многи би већ поодавно поднијели оставке, а неки већ били иза браве зато што посао који им је повјерен нису одговорно обављали. Влада је најодговорнија, и у оваквим катастрофалним околностима мислим да сам цин оставке, не би био адекватан њиховој одговорности, а и понашању у катастрофи која нас је задесила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МиркоР

06.06.2014 09:24

Овај Делиц је скроз добар лик, он је за разлику од сверцера и профитера из СНСД током рата показао ста знаци бити Србин и патриота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

06.06.2014 09:34

У свим нормалним земљама оставка је високо моралан чин и она се подноси органу или тијелу кад се не реализују или пропусте реализовати одређене политике. Такви пропусти могу бити објективне или субјективне природе. Шта грађани ове ненормалне земље имају од оставки? То Кинези и Корејанци ураде лијепо, достојанствено и економично: Таквог функционера или групу функционера доведу на трг, јавно стрељају, а рачун за извршену услугу и припадајуће трошкове пошаљу њиховим породицама!! Изгледа да се само на такав начин наши функционери могу дозвати памети!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРО

06.06.2014 10:14

Пошто не подносе оставке и неће дати им рок од 7 дана,ако и тад неће мотке у руке и на силу као што су и они дошли на тенковима сфора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

06.06.2014 13:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да се у програм санације штета на подручјима погођеним катастрофалним поплавама у РС-у треба уврстити и Олимпијски центар "Јахорина" у адекватном обиму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило Вукотиц

06.06.2014 13:29

Па да Влада има имало образа поднијела би оставку! Од прослих поплава није ниста урадјено, ни један насип није урадјен, стварно висе како ову Владу није срамота!

ОДГОВОРИТЕ