Vlada Srpske da podnese ostavku

Opozicione partije u  Srpskoj nemaju povjerenja u Vladu RS da će se moći izboriti sa štetama koje su posljedica katastrofalnih poplava i da neće biti pružena adekvatna pomoć stanovništvu.

Republika Srpska 06.06.2014 | 14:02
Vlada Srpske da podnese ostavku

Opozicija smatra da su Vlada Republike Srpske, rukovodstvo "Voda Srpske" i Civilne zaštite glavni krivci za katastrofalne štete i traže njihove ostavke.

"Mi u Srpskoj demokratskoj stranci smatramo da smo morali biti spremniji i mnogo drugačije dočekati ovakvu situaciju, pa bi naravno štete bile znatno manje. Vlada Republike Srpske i njene institucije nisu radile posao za koji ih je birao narod", smatra poslanik SDS u Narodnoj skupštini RS Ljiljana Bogdanović.

Iz PDP-a pitaju zašto Vlada Republike Srpske nije odmah na početku proglasila vanrednu situaciju.

"Zašto je od 57 helikopterskih preleta prva dva dana, samo je jedan bio humanitarni? Zašto je premijerka dolazila u bijelim gumenim čizmama, iritirala javnost dok građani umiru? Da li postoji osjetljiviji momenat u životu nego kada vam voda odnosi sve živo?", pita potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić.
 
Delić tvrdi da je direktor "Voda Srpske" Dragan Anđelić kriv zbog katastrofalne poplave.

"Zašto 5 km savskog nasipa nije urađeno, ako je 1981. godine urađena eksproprijacija, zašto nisu povučena kreditna sredstva od 55 miliona evra? Mi tražimo da dva ključna čovjeka, a to su direktor JU "Vode Srpske" i direktor Republičke uprave civilne zaštite budu smijenjeni. S obzirom da vidimo da je predsjednik Srpske Milorad Dodik dao podršku kadru DNS-a Anđeliću nama ne preostaje ništa drugo nego da mi pokrenemo krivičnu prijavu zbog nemara", rekao je Delić.

Narodni demokratski pokret traži ostvaku Vlade Republike Srpske.

"Vlada Republike Srpske treba da podnese ostavku. Apsolutno nije uradila ništa, a predsjednica Vlade , svi ministri pretvorili su se u spikere koji su izvještavali iz studija podatke koje su dobijali od institucija", rekao je potpredsjednik NDP-a Krsto Jandrić.

U vladajućim strankama, DNS-u i Socijalističkoj partiji, smatraju da ovakva priča ide u smjeru politikanstva, a ne na korist građana kojima je sada neophodna pomoć.

"Neću da budem ničiji advokat, ali treba reći da je kadar PDP-a bio na čelu "Voda Srpske" od 1998. do 2010. godine, a za godinu i po dana kako je na toj funkciji kadar DNS-a urađeno je više nego za prethodnih 35 godina", istakla je potpredsjednik DNS-a Spomenka Stevanović.

(BN TV)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Md

05.06.2014 21:09

Pa u Doboju je SDS na vlasti pa su prošli najgore,isti ste vi svi da imate malo morala i ljudskosti u sebi dali bi bar po jednu marku za ovu katastrofu a ne pred kamerama mi bi ovako mi bi onako,vas vuče fotelja i plata boli vas za narodom

ODGOVORITE
Name

Sanja

05.06.2014 21:17

Svi ste vi komunisti pravljeni na kalup isti.... I pozicija i opozicija. Da ste vi na vlasti i oni bi vama našli stotine prigovora. Zasučite rukave gospodo i vi, a pogotovo oni sa vlasti. Samo pametujete i jedni i drugi. Ne zna se ko je gori od vas. Sad palamudite zbog izbora i glasova. Niko od vas uglancanih da se pokaže na terenu. Da kupi kamion brašna, da primi u svoju vilu (pogotovo Dedinjsku) nekog ko je izgubio dom, da postane hranitelj neke porodice za primjer, da u svojim strankama osnuju volonterske grupe pa se tako takmiče sa drugim strankama.....sve što vi trabunjate gospodo znamo mi i sami donekle. Neka vas je sve sramota gladnih usta i vapaja naroda.

ODGOVORITE
Name

lela

05.06.2014 21:25

Deliču svaka ti čast.

ODGOVORITE
Name

kud_koji_mili_moji

05.06.2014 21:41

bankrot narode nema spasa. sve je unisteno i jos smo duzni da nikad vratiti ne mozemo. da smo prije 6 godina izasli na ulice i otjerali ove sa vlasti mozda se moglo nesto i spasiti.

ODGOVORITE
Name

Dusko

05.06.2014 22:22

Pada vlada kao sa kruske u Oktobru.

ODGOVORITE
Name

Mira

06.06.2014 03:31

Ma kako vas sve nije vise stid, svi ste isti. Gospodjo Ljiljana zasto niste bili spremniji, zasto sjedite u skupstini, da samo primate platu ili da mjenjate sto ne valja? Gdje ste medju narodom, sta cinite osim sto pametujete i skupljate predizborne poene... Koliko ste izdvoili iz djepova, jeste li se odrekli dnevnica, plata i ostalih privilegija. Koje su mjere koje poduzimate da olaksate ovaj jad i bjedu narodu. Zavrnite rukave pa pomozite, izadjite medju ljude da vide da vam je stalo, ako jeste. Manite se vise prepucavanja i prazne price.

ODGOVORITE
Name

drina

06.06.2014 04:13

kako ste naivcine..Opstina BN je privatna vec 20 godina.Ova vlast daje dozvole za privatne sljunkare da "rove" kud hoce i izgradnju vikendica i kojekakvih restorana na obalama drine..Tako su i u Doboju radili..Sad ce traziti odstetu kao i ja koji zivim 10km dalje od Drine..

ODGOVORITE
Name

mirko

06.06.2014 04:40

E moj Duca kako te nije sramota da pricas o politici. Dok si bio u koaliciji sa SNSD u Sokocu kupio si tri stana, lopovcino jedna!

ODGOVORITE
Name

dipl.inž.el.teh.

06.06.2014 06:13

I vlast i sadašnju opoziciju (prethodno bili svi na vlasti), treba pohapsiti i zabraniti im bavljenje politikom jer su uništili sve što se moglo uništiti. Angažovati obrazovane, a neiskvarene ljude ako takvih ima...

ODGOVORITE
Name

Miloš983

06.06.2014 06:26

HITNO! Ne treba nam kriminalizovana, korumpirana, bezobzirna Vlada! Sve sto su do sad uradili bilo je na nasu stetu!

ODGOVORITE
Name

analiticar

06.06.2014 08:55

Naravno da je vlada zakazala,cekala je da voda sve potopi pa da proglasi vandredno stanje,vozali se helikopterom i setali se kao da su na modnoj pisti,ni marke u rezervama i td.

ODGOVORITE
Name

mila

06.06.2014 09:22

da živiomo u iole normalnom društvu, mnogi bi već poodavno podnijeli ostavke, a neki već bili iza brave zato što posao koji im je povjeren nisu odgovorno obavljali. Vlada je najodgovornija, i u ovakvim katastrofalnim okolnostima mislim da sam cin ostavke, ne bi bio adekvatan njihovoj odgovornosti, a i ponašanju u katastrofi koja nas je zadesila.

ODGOVORITE
Name

MirkoR

06.06.2014 09:24

Ovaj Delic je skroz dobar lik, on je za razliku od svercera i profitera iz SNSD tokom rata pokazao sta znaci biti Srbin i patriota!

ODGOVORITE
Name

Vožd

06.06.2014 09:34

U svim normalnim zemljama ostavka je visoko moralan čin i ona se podnosi organu ili tijelu kad se ne realizuju ili propuste realizovati određene politike. Takvi propusti mogu biti objektivne ili subjektivne prirode. Šta građani ove nenormalne zemlje imaju od ostavki? To Kinezi i Korejanci urade lijepo, dostojanstveno i ekonomično: Takvog funkcionera ili grupu funkcionera dovedu na trg, javno streljaju, a račun za izvršenu uslugu i pripadajuće troškove pošalju njihovim porodicama!! Izgleda da se samo na takav način naši funkcioneri mogu dozvati pameti!!

ODGOVORITE
Name

ĐURO

06.06.2014 10:14

Pošto ne podnose ostavke i neće dati im rok od 7 dana,ako i tad neće motke u ruke i na silu kao što su i oni došli na tenkovima sfora.

ODGOVORITE
Name

Istina

06.06.2014 13:21

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da se u program sanacije šteta na područjima pogođenim katastrofalnim poplavama u RS-u treba uvrstiti i Olimpijski centar "Jahorina" u adekvatnom obimu.

ODGOVORITE
Name

Danilo Vukotic

06.06.2014 13:29

Pa da Vlada ima imalo obraza podnijela bi ostavku! Od proslih poplava nije nista uradjeno, ni jedan nasip nije uradjen, stvarno vise kako ovu Vladu nije sramota!

ODGOVORITE