Како Путин види Европу за 20 година

Руски медији попут "Експрес газете" објавили су мапе Европе које су изазвале бурне реакције у међународној јавности, а сада су поново изашле на површину, у светлу промена граница Украјине и припајања Крима Русији.

Свијет 05.06.2014 | 22:25
Како Путин види Европу за 20 година

На мапама са може видети управо Крим као део Русије (што се у међувремену и остварило), као и припајање Донбаса (тамо су у току жестоки сукоби Кијева и сепаратиста), али и области познате као "Нова Русија" на југу Украјине, која је повезана с Придњестровља, источним делом Молдавије лојалним Москви, чиме би Украјина остала без изласка на Црно море.

Лист "Форин полиси" пише да би мапе требало читати као картографску илустрацију руског списка жеља, које рефлектују наде и фрустрације једног сегмента руске јавности.

Према овој мапи, многима у Русији се чини да ће Европа 2035. године изгледати фрагментирано, исламизовано, а патиће и под све јачом Немачком. Ништа од тога, пише у чланку "Експрес газете", не би се десило да 1991. године није дошло до распада Совјетског савеза...

Мапа на наки начин одсликава сан Русије која је фрустрирана својом умањеном улогом у свету.

Западна Европа

Из руског угла, Западна Европа је морално и економски корумпирана, декадентна и близу распада. Отуд распад већине великих европских држава, почевши од Велике Британије. Осим Шкотске, одвојила би се и Северна Ирска и придружила матичној држави, па би се Уједињено Краљевство свело на Енглеску и Велс.

Ни Француска није прошла много боље: Део територије узели су Баски, а многобројни имигранти пребачени су у "Арапски Пијемонт" са Марсејом као главним градом, а одвојили би се и Корзика (постаје независна) и Алзас И Лорен (припали Немачкој).

Белгија је нестала с мапе Европе.

Централна Европа

Италија је подељена на две државе, раздвојене линијом сиромаштва, а јужни део је превише немоћан да би под контролом задржао Сардинијиу и Сицилију.

Босна и Херцеговина је нестала као држава и подељена између Србије и Хрватске. Настала је Велика Албанија, којој су додати Косово и делови јужне Србије и Македоније. Мађарска је дочекала освету за распарчавање после Првог светског рата, па припаја Војводину од Србије и Трансилванију од Румуније.

Пољска је исто прошла прилично лоше. Немачка је узела Померанију и Шлезију, као и источну Пруску. Од Украјине је остао само западни делић некадашње државе.

Источна Европа
 
Бивше совјетске републике по овој мапи послужиле су Русији као полигон за узимање територије. Естонија је остала без области Нарва, Летонија без Двинска, а Украјина се дели на два дела - Галицију (која чак успева да узме делић Пољске!) и Украјину.
 
Да би надокнадила губитак Придњестровља, Румунија добија Молдвавију, осим дела који иде Русији. Бугарска мора да се опрости од Бургаса, који узима Турска.
 
Кавказ
 
На Кавказу настаје Кавкаски Емират, а Грузија гоби Абхазију и Јужну Осетију, које припадају - Русији.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Симо постар

05.06.2014 20:49

Моја карта је јос интересантнија(луђа) па вам је сада нећу објавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Админ

05.06.2014 20:55

Глупости обичне.... Не знам да ли је измишљотина или не али ниђе везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

05.06.2014 21:19

Путин остави Бањалуку и Лактасе у Хрватској!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево_зв

06.06.2014 02:32

Е руски утицај у свијету је толико велики да им се морало доци на границу да би их се несто питало. А и са Украјином помало цепркају око територија гдје је руски народ вецина и гдје је ионако било нестабилно. Русија се не разликује пуно од Босне и Херцеговине. Олигарси су опљацкали скоро све сто се могло и дрзе све под контролом, и тамо и овдје. С тим да тамо имају пуно висе природних богатстава и онда врте велике новце а новац даје и моц. Када погледате Русију у науци, умјетности па и спорту видите да је то обицна нула за једну такву дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

диаспора

06.06.2014 03:28

сјецам се лекциа из марксизма осамдесер и неке распад трулог запада, могу ли руси бар за мало промјенити свирку

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно од сарајева

06.06.2014 05:13

Српско сарајево це бити дио Русије :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДПС

06.06.2014 05:38

Несто слицно су цртали Тудман и Милосевиц, па заврсисе неславно. Бојим се да им се и Путин не придрузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рсбл

06.06.2014 06:38

Најбоља је карта Сулејмана Велицанственог она се вец остварује

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Истоцно сарајево

06.06.2014 07:40

Истоцно Сарајево гдје је то или мозда мислите на неколико села разбацаних око Романије, чуј Источно Сарајево баш сте смијешни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вилогорски

06.06.2014 08:46

Коме припада Аја Софија?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

06.06.2014 21:02

Најбоље би било свако насеље своја дрзава!! Али ми босанци би опет насли разлог за рат!!! Ко јебе путина ударила му виагра у главу па се диго!

ОДГОВОРИТЕ