Министри из Српске нису гласали за измјене Кривичног закона

Министри из СНСД-а у Савјету министара БиХ подржали су измјене и допуне Закона о спречавању прања новца и финансирања теророристичких активности, јер је у потпуности усаглашен и уважене су примједбе из Републике Српске, али нису гласали за измјене и допуне Кривичног закона БиХ - изјавио је Срни министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић.

Босна и Херцеговина 05.06.2014 | 17:43
Министри из Српске нису гласали за измјене Кривичног закона

Шпирић је оцијенио да изјава делегата у Дому народа Парламентарне скуштине БиХ Младена Иванића да су министри из Републике Српске у Савјету министара БиХ подржали измјене и допуне ова два закона -
представља класично политичко подметање.

"Право је сваког посланика и политичке партије да гласају по властитом нахођењу, без обзира на законске пројекте, али онај ко пледира да се нуди као алтернатива, не би требало да се служи лажима и подметањима", рекао је Шпирић.

Министар финансија и трезора БиХ позвао је Иванића да провјери чињенице и демантује своју изјаву.

"Иванић би требало на исти начин како је смогао снаге да обмане јавност, да демантује своју изјаву. Увијек је добро прије излажења у јавност ствари добро провјерити да не би долазили у ситуцију да демантујемо једни друге", додао је Шпирић.

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Иванић рекао је да би, уколико су измјене и допуне закона о спречавању прања новца и финансирања тероризма и Кривичног закона БиХ против интереса
Српске, предсједник СНСД-а Милорад Додик требао смијенити министре из те странке у Савјету министара БиХ који су подржали те законе.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

м

05.06.2014 15:45

Наравно да неце гласат јер су највисе украли пара од народа као и њихов БАЈА и Дзомбици бјеле цизмице итд... Лопови једни.

ОДГОВОРИТЕ