Ministri iz Srpske nisu glasali za izmjene Krivičnog zakona

Ministri iz SNSD-a u Savjetu ministara BiH podržali su izmjene i dopune Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terororističkih aktivnosti, jer je u potpunosti usaglašen i uvažene su primjedbe iz Republike Srpske, ali nisu glasali za izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH - izjavio je Srni ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić.

Bosna i Hercegovina 05.06.2014 | 17:43
Ministri iz Srpske nisu glasali za izmjene Krivičnog zakona

Špirić je ocijenio da izjava delegata u Domu naroda Parlamentarne skuštine BiH Mladena Ivanića da su ministri iz Republike Srpske u Savjetu ministara BiH podržali izmjene i dopune ova dva zakona -
predstavlja klasično političko podmetanje.

"Pravo je svakog poslanika i političke partije da glasaju po vlastitom nahođenju, bez obzira na zakonske projekte, ali onaj ko pledira da se nudi kao alternativa, ne bi trebalo da se služi lažima i podmetanjima", rekao je Špirić.

Ministar finansija i trezora BiH pozvao je Ivanića da provjeri činjenice i demantuje svoju izjavu.

"Ivanić bi trebalo na isti način kako je smogao snage da obmane javnost, da demantuje svoju izjavu. Uvijek je dobro prije izlaženja u javnost stvari dobro provjeriti da ne bi dolazili u situciju da demantujemo jedni druge", dodao je Špirić.

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mladen Ivanić rekao je da bi, ukoliko su izmjene i dopune zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma i Krivičnog zakona BiH protiv interesa
Srpske, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik trebao smijeniti ministre iz te stranke u Savjetu ministara BiH koji su podržali te zakone.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

m

05.06.2014 15:45

Naravno da nece glasat jer su najvise ukrali para od naroda kao i njihov BAJA i Dzombici bjele cizmice itd... Lopovi jedni.

ODGOVORITE