Пукао насип и пут у Вучиловцу

Након отварања устава за истицање поплавне воде из језера већег од 30 километара квадратних кроз насип у Вучиловцу из овог и других села у залеђу у ријеку Саву, нова невоља: велики доток је јутрос разрушио насип и уједно једини пут за улазак у ово потпуно поплављено српско село.

Босна и Херцеговина 05.06.2014 | 19:52
Пукао насип и пут у Вучиловцу

„Покушали смо све да јуче и током ноћи санирамо оштећени насип, али је вода била јача. Однијела је и насип и пут око један час иза поноћи и сада је свака комуникација с Вучиловцем прекинута. Преостаје да чекамо да се проток умири да би приступили  изградњи алтернативног прелаза до коначне санације и пропуста и пута“, рекао је на лицу мјеста шеф Владиног Одјељења за пољопривреду Џевдет Шаховић.
         
Влада је почела и подјелу репроматеријала за пресијавање око 2000 хектара гдје је поплава уништила усјеве, али од те подршке у Вучиловцу највјероватније неће бити ништа. Мјештани су поново у шоку а расте и губитак вјере у огући повратак у живот у селу.

„Што се нас тиче нереално је очекивати да до краја године успијемо очистити и санирати штете и заноћити у својим кућама. Барем они који то желе, јер није мали број, а то је и моје мишљење – нема овдје живота, рјешење је пресељење које загорава влада и градоначелник Анто Домић“, каже Перо Маргетић.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар