Pukao nasip i put u Vučilovcu

Nakon otvaranja ustava za isticanje poplavne vode iz jezera većeg od 30 kilometara kvadratnih kroz nasip u Vučilovcu iz ovog i drugih sela u zaleđu u rijeku Savu, nova nevolja: veliki dotok je jutros razrušio nasip i ujedno jedini put za ulazak u ovo potpuno poplavljeno srpsko selo.

Bosna i Hercegovina 05.06.2014 | 19:52
Pukao nasip i put u Vučilovcu

„Pokušali smo sve da juče i tokom noći saniramo oštećeni nasip, ali je voda bila jača. Odnijela je i nasip i put oko jedan čas iza ponoći i sada je svaka komunikacija s Vučilovcem prekinuta. Preostaje da čekamo da se protok umiri da bi pristupili  izgradnji alternativnog prelaza do konačne sanacije i propusta i puta“, rekao je na licu mjesta šef Vladinog Odjeljenja za poljoprivredu Dževdet Šahović.
         
Vlada je počela i podjelu repromaterijala za presijavanje oko 2000 hektara gdje je poplava uništila usjeve, ali od te podrške u Vučilovcu najvjerovatnije neće biti ništa. Mještani su ponovo u šoku a raste i gubitak vjere u ogući povratak u život u selu.

„Što se nas tiče nerealno je očekivati da do kraja godine uspijemo očistiti i sanirati štete i zanoćiti u svojim kućama. Barem oni koji to žele, jer nije mali broj, a to je i moje mišljenje – nema ovdje života, rješenje je preseljenje koje zagorava vlada i gradonačelnik Anto Domić“, kaže Pero Margetić.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar