Једнократна помоћ за санацију стамбених објеката

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да ће се вјероватно путема пакета мјера и закона за санацију стања проузрокованог поплавама за домаћинства дјеловати са једнократном накнадом за стамбене објекте који су уништени или онеспособљени за  становање ради њиховог довођења у функционално стање.

Република Српска 05.06.2014 | 15:43
Једнократна помоћ за санацију стамбених објеката

Он је прецизирао да ће се та мјера односити само на стамбене, а не за помоћне и друге објекте.

"То је најједноставнији начин дјеловања. Било је размишљања да ли да се дјелује путем грађевинског материјала или неким сличним обликом, али то би изискивало дуготрајне и компликоване тендерске процедуре", рекао је Радојичић студентима бањалучког Правног факултета и Високе школе  МУП-а на традиционалном "Парламентарном часу".

Он је поновио очекивање да би Влада Српске могла током ове седмице  усвојити приједлог мјера и закона за санацију штете, те да би идуће седмице могла бити одржана посебна сједница Народне скупштине.

Радојичић је навео и да би се на тој сједници могао наћи и законски приједлог о формирању фонда солидарности, који би био ванбуџетски.

Он је међу евентуалне мјере уврстио и увођење посебног доприноса на нето плате ограниченог трајања, те опорезивање одређених луксузне робе.

"Требало би редефинисати одређена законска рјешења којим би се успоставила јасна командна вертикала у условима ванредних ситуација или ванредних стања ради ефикаснијег управљања у таквим условима", рекао је Радојичић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Источно Сарајево

05.06.2014 16:43

Нешто нам задњих дана нема команданта премијерке, да је баја није жртвовао. Неког ће морати.

ОДГОВОРИТЕ