Jednokratna pomoć za sanaciju stambenih objekata

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas da će se vjerovatno putema paketa mjera i zakona za sanaciju stanja prouzrokovanog poplavama za domaćinstva djelovati sa jednokratnom naknadom za stambene objekte koji su uništeni ili onesposobljeni za  stanovanje radi njihovog dovođenja u funkcionalno stanje.

Republika Srpska 05.06.2014 | 15:43
Jednokratna pomoć za sanaciju stambenih objekata

On je precizirao da će se ta mjera odnositi samo na stambene, a ne za pomoćne i druge objekte.

"To je najjednostavniji način djelovanja. Bilo je razmišljanja da li da se djeluje putem građevinskog materijala ili nekim sličnim oblikom, ali to bi iziskivalo dugotrajne i komplikovane tenderske procedure", rekao je Radojičić studentima banjalučkog Pravnog fakulteta i Visoke škole  MUP-a na tradicionalnom "Parlamentarnom času".

On je ponovio očekivanje da bi Vlada Srpske mogla tokom ove sedmice  usvojiti prijedlog mjera i zakona za sanaciju štete, te da bi iduće sedmice mogla biti održana posebna sjednica Narodne skupštine.

Radojičić je naveo i da bi se na toj sjednici mogao naći i zakonski prijedlog o formiranju fonda solidarnosti, koji bi bio vanbudžetski.

On je među eventualne mjere uvrstio i uvođenje posebnog doprinosa na neto plate ograničenog trajanja, te oporezivanje određenih luksuzne robe.

"Trebalo bi redefinisati određena zakonska rješenja kojim bi se uspostavila jasna komandna vertikala u uslovima vanrednih situacija ili vanrednih stanja radi efikasnijeg upravljanja u takvim uslovima", rekao je Radojičić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istočno Sarajevo

05.06.2014 16:43

Nešto nam zadnjih dana nema komandanta premijerke, da je baja nije žrtvovao. Nekog će morati.

ODGOVORITE