ВАТРЕНИ ћирилицом?! Амери су чудо!

Хоће их ћирилица...

Фудбал 05.06.2014 | 14:57
ВАТРЕНИ ћирилицом?! Амери су чудо!

Део Хрвата већ месецима се "грчевито" бори против двојезичних табли у Вуковару. Ћирилица им није прихватљива и још увек су у свежем сећању протести против коришћења писма којим се углавном служи српско становништво у Хрватској.

Таман када су страсти мало почеле да се стишавају, уследио је нови шок. Ћирилица је поново уздрмала Хрвате, али овај пут су за све криви Американци.

Амерички медијски гигант ЕСПН је креирао постере за сваку од 32 репрезентације, које ће учестовати на Мундијалу у Бразилу.

Слику "коцкастих" красе препознатљиви црвени и бели квадратићи, Лука Модрић и Марио Манџукић, у позадини грб савеза и слова популарног надимка "ватрени".

У првој верзији направљена је грешка, која је узбунила челнике ХНС, али и бројне навијаче Хрватске. Американци су помешали ћирилицу и латиницу и уместо "ватрени" написали "вдтреии", што не значи ништа.

"Такав постер је био неприхватљив Хрватима и Хрватском фудбалском савезу", стоји на званичном сајту ХНС-а, где је истакнута исправљена верзија.

Фудбалски савез Босне и Херцеговине за сада се није жалио због тога што је реч "драгонс" (змајеви) написана с оба писма.

Коментари / 0

Оставите коментар