VATRENI ćirilicom?! Ameri su čudo!

Hoće ih ćirilica...

Fudbal 05.06.2014 | 14:57
VATRENI ćirilicom?! Ameri su čudo!

Deo Hrvata već mesecima se "grčevito" bori protiv dvojezičnih tabli u Vukovaru. Ćirilica im nije prihvatljiva i još uvek su u svežem sećanju protesti protiv korišćenja pisma kojim se uglavnom služi srpsko stanovništvo u Hrvatskoj.

Taman kada su strasti malo počele da se stišavaju, usledio je novi šok. Ćirilica je ponovo uzdrmala Hrvate, ali ovaj put su za sve krivi Amerikanci.

Američki medijski gigant ESPN je kreirao postere za svaku od 32 reprezentacije, koje će učestovati na Mundijalu u Brazilu.

Sliku "kockastih" krase prepoznatljivi crveni i beli kvadratići, Luka Modrić i Mario Mandžukić, u pozadini grb saveza i slova popularnog nadimka "vatreni".

U prvoj verziji napravljena je greška, koja je uzbunila čelnike HNS, ali i brojne navijače Hrvatske. Amerikanci su pomešali ćirilicu i latinicu i umesto "vatreni" napisali "vдtreиi", što ne znači ništa.

"Takav poster je bio neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom fudbalskom savezu", stoji na zvaničnom sajtu HNS-a, gde je istaknuta ispravljena verzija.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine za sada se nije žalio zbog toga što je reč "dragons" (zmajevi) napisana s oba pisma.

Komentari / 0

Ostavite komentar