Тестови пред СП: Азури очајни!

"Азури" у проблему пред Мундијал? Да, судећи према резултату контролне утакмице одигране у среду.

Фудбал 05.06.2014 | 14:14
Тестови пред СП: Азури очајни!

Фудбалска репрезентација Луксембурга никада у досадашњих осам утакмица против Италије није успела да избегне пораз. У среду јесте.

Голом у 85. минуту (стрелац Максим Шано, ако некоме значи), вечити аутсајдер изборио је реми у Верони против домаће селекције. Стрелац за "Азуре" био је Клаудио Маркизио у 9. минуту, на асистенцију Марија Балотелија.

Италијани нису победили од 10. септембра прошле године. У међувремену су ремизирали са Данском, Јерменијом, Немачком, Нигеријом и Републиком Ирском, а изгубили су од Шпаније.

На Светском првенству у Бразилу играће у Групи Д, уз Енглеску, Уругвај и Костарику.

Головима Едисона Каванија у 37. и Кристијана Стуанија у 75. минуту, двоструки светски првак Уругвај савладао је јутрос у Монтевидеу, у последњој пријатељској утакмици пред Мундијал, Словенију са 2:0 (1:0).
Најбољи уругвајски фудбалер Луис Суарез због повреде је пропустио је меч, а највероватније неће бити у саставу тима ни против Костарике 14. јуна, којим ће Уругвајци "отворити" Светско првенство.

У лекарском тиму уругвајске репрезентације предвиђају да ће Суарез бити спреман за другу утакмицу у којој ће "Урусима" противник бити Енглеска. Тај меч на програму је 19. јуна.

Најзад, последњу утакмицу у групи Д Уругвај ће одиграти 24. јуна против Италије.

Аргентина је у Буенос Аиресу победила Тринидад и Тобаго 3:0. Стрелци за "гаучосе" били су Родриго Паласио у првом минуту судијске надокнаде првог полувремена. Хавијер МАскерано је повисио на 2:0 у 51, а коначан резултат поставио је Макси Родригез у 64. минуту.

Утакмицу на стадиону Моњументал гледало је око 40.000 навијача. Аргентина ће последњу проверу имати против Словеније 7. јуна.

Тим Алехандра Хавијера Сабеља први меч на Мундијалу игра против Босне и Херцеговине 16. јуна у поноћ, а потом следе дуели са Ираном и Нигеријом.

Обале Слоноваче савладала је у Фриску (Тексас) Ел Салвадор са 2:1 (2:0). Голове за Африканце постигли су Жервињо у 9. и Дидије Дрогба у 42. минуту, док је стрелац единог поготка за Ел Салвадор био Артуро Алварез у 75. из једанаестерца.

На Мундијалу у Бразилу Обала Слоноваче распоређена је у групу Ц, а противници ће јој бити репрезентације Колумбије, Грчке и Јапана.

Репрезентација Чилеа надиграла је Валпараизу Северну Ирску са 2:0 (0:0).

Победу Јужноамериканцима донели су Едуардо Варгас у 79. и Маурисио Пиниља у 82. минуту.

На Мундијалу у Бразилу, који ће се одржати од 12. јуна до 13. јула, Чиле је сврстан у групу Б, а противници ће му бити Аустралија, Шпанија и Холандија.

Фудбалери Холандије савладали су Велс у припремној утакмици за Светско првенство са 2:0, а селектор Луи ван Гал искористио је прилику да комбинованим саставом види којих 11 ће наступити на првој утакмици у Бразилу.

Холанђани су дошли у предност преко Арјена Робена у 32. минуту и са минималцем отишли на одмор након првог полувремена. Други погодак у 76. минуту за "лале" дело је Ленса, управо на асистенцију Робена, а стрелац другог гола у 46. минуту заменио је Робина Ван Персија.

Фудбалске репрезентације Енглеске и Еквадора играле су нерешено 2:2 у веома занимљивој утакмици, пуној набоја, иако се радило о пријатељској, а судија је доделио и два црвена картона.

Еквадор је повео већ након осам минута: лопта је дуго кружила око гола "гордог албиона", те је стигла до Ајовија који је са леве стране упутио одличан центаршут који је Ластра Валенсија главом претворио у погодак.

Изједначење је донео Вејн Руни у 29. минуту, док је преокрет режирао ново убојито оружје Роја Хоџсона, Рики Ламберт у 51. минуту. Веома битан тренутак десио се у 68. минуту када је Аројо ушао уместо Монтера, па је исти играч само 120 секунди касније затресао мрежу за 2:2.

Голова више није било, али јесте ватре, јер је капитен Еквадора Антонио Валенсија, бесан што је Рахим Стерлинг преоштро и неопрезно уклизао, ухватио младог офанзивца за врат, а када се разишла гужва, судија је са правом уделио црвене картона обојици.

Коментари / 0

Оставите коментар