Testovi pred SP: Azuri očajni!

"Azuri" u problemu pred Mundijal? Da, sudeći prema rezultatu kontrolne utakmice odigrane u sredu.

Fudbal 05.06.2014 | 14:14
Testovi pred SP: Azuri očajni!

Fudbalska reprezentacija Luksemburga nikada u dosadašnjih osam utakmica protiv Italije nije uspela da izbegne poraz. U sredu jeste.

Golom u 85. minutu (strelac Maksim Šano, ako nekome znači), večiti autsajder izborio je remi u Veroni protiv domaće selekcije. Strelac za "Azure" bio je Klaudio Markizio u 9. minutu, na asistenciju Marija Balotelija.

Italijani nisu pobedili od 10. septembra prošle godine. U međuvremenu su remizirali sa Danskom, Jermenijom, Nemačkom, Nigerijom i Republikom Irskom, a izgubili su od Španije.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu igraće u Grupi D, uz Englesku, Urugvaj i Kostariku.

Golovima Edisona Kavanija u 37. i Kristijana Stuanija u 75. minutu, dvostruki svetski prvak Urugvaj savladao je jutros u Montevideu, u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred Mundijal, Sloveniju sa 2:0 (1:0).
Najbolji urugvajski fudbaler Luis Suarez zbog povrede je propustio je meč, a najverovatnije neće biti u sastavu tima ni protiv Kostarike 14. juna, kojim će Urugvajci "otvoriti" Svetsko prvenstvo.

U lekarskom timu urugvajske reprezentacije predviđaju da će Suarez biti spreman za drugu utakmicu u kojoj će "Urusima" protivnik biti Engleska. Taj meč na programu je 19. juna.

Najzad, poslednju utakmicu u grupi D Urugvaj će odigrati 24. juna protiv Italije.

Argentina je u Buenos Airesu pobedila Trinidad i Tobago 3:0. Strelci za "gaučose" bili su Rodrigo Palasio u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Havijer MAskerano je povisio na 2:0 u 51, a konačan rezultat postavio je Maksi Rodrigez u 64. minutu.

Utakmicu na stadionu Monjumental gledalo je oko 40.000 navijača. Argentina će poslednju proveru imati protiv Slovenije 7. juna.

Tim Alehandra Havijera Sabelja prvi meč na Mundijalu igra protiv Bosne i Hercegovine 16. juna u ponoć, a potom slede dueli sa Iranom i Nigerijom.

Obale Slonovače savladala je u Frisku (Teksas) El Salvador sa 2:1 (2:0). Golove za Afrikance postigli su Žervinjo u 9. i Didije Drogba u 42. minutu, dok je strelac edinog pogotka za El Salvador bio Arturo Alvarez u 75. iz jedanaesterca.

Na Mundijalu u Brazilu Obala Slonovače raspoređena je u grupu C, a protivnici će joj biti reprezentacije Kolumbije, Grčke i Japana.

Reprezentacija Čilea nadigrala je Valparaizu Severnu Irsku sa 2:0 (0:0).

Pobedu Južnoamerikancima doneli su Eduardo Vargas u 79. i Maurisio Pinilja u 82. minutu.

Na Mundijalu u Brazilu, koji će se održati od 12. juna do 13. jula, Čile je svrstan u grupu B, a protivnici će mu biti Australija, Španija i Holandija.

Fudbaleri Holandije savladali su Vels u pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo sa 2:0, a selektor Lui van Gal iskoristio je priliku da kombinovanim sastavom vidi kojih 11 će nastupiti na prvoj utakmici u Brazilu.

Holanđani su došli u prednost preko Arjena Robena u 32. minutu i sa minimalcem otišli na odmor nakon prvog poluvremena. Drugi pogodak u 76. minutu za "lale" delo je Lensa, upravo na asistenciju Robena, a strelac drugog gola u 46. minutu zamenio je Robina Van Persija.

Fudbalske reprezentacije Engleske i Ekvadora igrale su nerešeno 2:2 u veoma zanimljivoj utakmici, punoj naboja, iako se radilo o prijateljskoj, a sudija je dodelio i dva crvena kartona.

Ekvador je poveo već nakon osam minuta: lopta je dugo kružila oko gola "gordog albiona", te je stigla do Ajovija koji je sa leve strane uputio odličan centaršut koji je Lastra Valensija glavom pretvorio u pogodak.

Izjednačenje je doneo Vejn Runi u 29. minutu, dok je preokret režirao novo ubojito oružje Roja Hodžsona, Riki Lambert u 51. minutu. Veoma bitan trenutak desio se u 68. minutu kada je Arojo ušao umesto Montera, pa je isti igrač samo 120 sekundi kasnije zatresao mrežu za 2:2.

Golova više nije bilo, ali jeste vatre, jer je kapiten Ekvadora Antonio Valensija, besan što je Rahim Sterling preoštro i neoprezno uklizao, uhvatio mladog ofanzivca za vrat, a kada se razišla gužva, sudija je sa pravom udelio crvene kartona obojici.

Komentari / 0

Ostavite komentar