Немогуће је не волети ове играче!

Британски медији позабавили су се занимљивом темом и, на основу анкете, одабрали десет играча које је немогуће мрзити. Неки од њих су на листи због свог начина играња, неки су се доказали хуманошћу, многи су одбијали вишемилионске уговоре за прелазак у други клуб а сви су, једноставно, харизматични. Ово је десет играча које не можете мрзити:

Фудбал 05.06.2014 | 14:04
Немогуће је не волети ове играче!

10. Вејн Руни - Манчестер Јунајтед

Руни је један од најбољих енглеских нападача који годинама наступа за Јунајтед. За тај клуб је до сада постигао више од 200 погодака. Иако га широм свијета зову "Шрек", љубитељи фудбала Рунија заправо воле и цијене због његове преданости фудбалу. Осим што је сјајан фудбалер, Руни је омиљен јер је више пута показао лојалност своме клубу којег није напустио ни када су стизале огромне понуде.

9. Френк Лампард - Челси

Лампард је најбољи стријелац Челсија свих времена, уједно и једини везни фудбалер Премиершипа са постигнутих 200 или више погодака у лиги. Важи за врло емотивног човјека којем није било страно пустити сузе за вријеме и након утакмице. Посебно се памти моменат када је, само дан након смрти своје мајке, скупио снагу и изашао на терен. На тој утакмици је постигао гол из пенала, подигао руке ка небу и заплакао. Лампарда воле сви истински заљубљеници у фудбал, а смјестио се на девету позицију на овој табели.

8. Месут Езил – Арсенал

Езил је играч који зна све са лоптом, луцидан је и никада није себичан. Његов долазак у Арсенал изазвао је еуфорију међу навијачима "Тобџија". Људи га воле због технике и вјештина које показује у свакој утакмици на којој наступи. Док га је тренирао у Реалу, Мурињо је Езила упоредио са Зиданом.

7. Андрес Инијеста - Барселона

Најзахвалнији играч Барселоне никада није био довођен у везу са било каквим скандалима, мајстор је с лоптом и увијек на терену даје свој максимум. Зову га "Илузиониста". Читав живот је посветио Барселони, гдје ће највјероватније и окончати каријеру.

6. Стивен Џерард - Ливерпул

Џерард је синоним за вјерност. На Енфилду је још од 1987. године и никада у каријери није мијењао средину. Памте се његови голови посебно са великих удаљености, као и тренутак када је у легендарном финалу Лиге шампиона против Милана својом гестикулацијом након гола за 1:3 јасно поручио саиграчима и свима који су их отписали: Није готово! Све остало је историја, а Џерард је те исте ноћи подигао пехар доказавши како је фудбал дивна игра. Иако су се на његов рачун у посљедње вријеме често збијале шале, Џерард је фудбалер који је омиљен широм свијета и једноставно га је немогуће не поштовати.

5. Марцо Ројс - Борусиа Дортмунд

Једини је од три Дортмундова суперстара из претпрошле сезоне који је остао на Вестфалену. Геце је први прешао у Бајерн, његовим стопама нешто касније кренуо је и Левандовски, а Ројс је заслужио велики респект фудбалске јавности одлуком да не промијени средину. Осим тога је и фантастичан играч, један од најбољих на свијету на својој позицији. Популаран је такође и због своје фризуре која је постала прави хит широм планете. Реуспект!

4. Икер Касиљас - Реал Мадрид

Један од најбољих голмана свих времена. Легенда Реала и шпанске репрезентације, голман са највише наступа у Лиги шампиона и човјек који је највише пута облачио дрес Шпаније у историји. Немогуће је мрзити Икера Касиљаса, јединог играча Реала којем се диве сви Барселонини фанови.

3. Дејвид Бекам - Манчестер Јунајтед

О њему је сувишно много причати. Човјек који је зарадио више пара од маркетинга него од фудбала одувијек је био омиљена јавна личност и привлачио пажњу гдје год се појављивао. Наравно, није само то разлог његове славе. Увијек ће се памтити милиметарски прецизни центаршутеви и слободни ударци. Један гол Енглези посебно памте, а то је онај из слободног ударца против Грчке у посљедњем минуту. Тај гол је Енглеску одвео на СП.

2. Роналдињо - Барселона

Човјек који зрачи ведрином. Побједе и поразе увијек је доживљавао са осмијехом на лицу, на терену је дословно плесао, а противници су га сањали. Лакоћу с којом је Роналдињо играо у Барселони ће тешко неко некада поновити. За Роналдиња знају и они који никада у животу нису погледали фудбалску утакмицу. Сви који га памтимо у црвено-плавом дресу можемо бити поносни што смо свједочили његовој ери у фудбалу, а о његовим головима и дриблинзима ће се дуго причати.

1. Кака - Милан

Што због фудбала, што због изгледа, овај Бразилац је омиљен свима. Кака је познат као религиозна особа која се великог дијела својих прихода одриче у сврху помоћи вјерским организацијама и помаже изградње цркава у својој домовини. Милан је био и остао његов клуб. Ту је почео, ту се и вратио након не баш успјешне епизоде у Реал Мадриду. Није међу путницима на Свјетско првенство баш као ни Роналдињо, а ако је бразилска репрезентација с надолазећим звијездама фудбала добила на јачини, дефинитивно је изгубила на харизматичности. Кака је због свега набројаног заузео прво мјесто у избору за најомиљенијег играча на свијету.

 

Коментари / 0

Оставите коментар