Nemoguće je ne voleti ove igrače!

Britanski mediji pozabavili su se zanimljivom temom i, na osnovu ankete, odabrali deset igrača koje je nemoguće mrziti. Neki od njih su na listi zbog svog načina igranja, neki su se dokazali humanošću, mnogi su odbijali višemilionske ugovore za prelazak u drugi klub a svi su, jednostavno, harizmatični. Ovo je deset igrača koje ne možete mrziti:

Fudbal 05.06.2014 | 14:04
Nemoguće je ne voleti ove igrače!

10. Vejn Runi - Mančester Junajted

Runi je jedan od najboljih engleskih napadača koji godinama nastupa za Junajted. Za taj klub je do sada postigao više od 200 pogodaka. Iako ga širom svijeta zovu "Šrek", ljubitelji fudbala Runija zapravo vole i cijene zbog njegove predanosti fudbalu. Osim što je sjajan fudbaler, Runi je omiljen jer je više puta pokazao lojalnost svome klubu kojeg nije napustio ni kada su stizale ogromne ponude.

9. Frenk Lampard - Čelsi

Lampard je najbolji strijelac Čelsija svih vremena, ujedno i jedini vezni fudbaler Premieršipa sa postignutih 200 ili više pogodaka u ligi. Važi za vrlo emotivnog čovjeka kojem nije bilo strano pustiti suze za vrijeme i nakon utakmice. Posebno se pamti momenat kada je, samo dan nakon smrti svoje majke, skupio snagu i izašao na teren. Na toj utakmici je postigao gol iz penala, podigao ruke ka nebu i zaplakao. Lamparda vole svi istinski zaljubljenici u fudbal, a smjestio se na devetu poziciju na ovoj tabeli.

8. Mesut Ezil – Arsenal

Ezil je igrač koji zna sve sa loptom, lucidan je i nikada nije sebičan. Njegov dolazak u Arsenal izazvao je euforiju među navijačima "Tobdžija". Ljudi ga vole zbog tehnike i vještina koje pokazuje u svakoj utakmici na kojoj nastupi. Dok ga je trenirao u Realu, Murinjo je Ezila uporedio sa Zidanom.

7. Andres Inijesta - Barselona

Najzahvalniji igrač Barselone nikada nije bio dovođen u vezu sa bilo kakvim skandalima, majstor je s loptom i uvijek na terenu daje svoj maksimum. Zovu ga "Iluzionista". Čitav život je posvetio Barseloni, gdje će najvjerovatnije i okončati karijeru.

6. Stiven Džerard - Liverpul

Džerard je sinonim za vjernost. Na Enfildu je još od 1987. godine i nikada u karijeri nije mijenjao sredinu. Pamte se njegovi golovi posebno sa velikih udaljenosti, kao i trenutak kada je u legendarnom finalu Lige šampiona protiv Milana svojom gestikulacijom nakon gola za 1:3 jasno poručio saigračima i svima koji su ih otpisali: Nije gotovo! Sve ostalo je istorija, a Džerard je te iste noći podigao pehar dokazavši kako je fudbal divna igra. Iako su se na njegov račun u posljednje vrijeme često zbijale šale, Džerard je fudbaler koji je omiljen širom svijeta i jednostavno ga je nemoguće ne poštovati.

5. Marco Rojs - Borusia Dortmund

Jedini je od tri Dortmundova superstara iz pretprošle sezone koji je ostao na Vestfalenu. Gece je prvi prešao u Bajern, njegovim stopama nešto kasnije krenuo je i Levandovski, a Rojs je zaslužio veliki respekt fudbalske javnosti odlukom da ne promijeni sredinu. Osim toga je i fantastičan igrač, jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji. Popularan je takođe i zbog svoje frizure koja je postala pravi hit širom planete. Reuspekt!

4. Iker Kasiljas - Real Madrid

Jedan od najboljih golmana svih vremena. Legenda Reala i španske reprezentacije, golman sa najviše nastupa u Ligi šampiona i čovjek koji je najviše puta oblačio dres Španije u istoriji. Nemoguće je mrziti Ikera Kasiljasa, jedinog igrača Reala kojem se dive svi Barselonini fanovi.

3. Dejvid Bekam - Mančester Junajted

O njemu je suvišno mnogo pričati. Čovjek koji je zaradio više para od marketinga nego od fudbala oduvijek je bio omiljena javna ličnost i privlačio pažnju gdje god se pojavljivao. Naravno, nije samo to razlog njegove slave. Uvijek će se pamtiti milimetarski precizni centaršutevi i slobodni udarci. Jedan gol Englezi posebno pamte, a to je onaj iz slobodnog udarca protiv Grčke u posljednjem minutu. Taj gol je Englesku odveo na SP.

2. Ronaldinjo - Barselona

Čovjek koji zrači vedrinom. Pobjede i poraze uvijek je doživljavao sa osmijehom na licu, na terenu je doslovno plesao, a protivnici su ga sanjali. Lakoću s kojom je Ronaldinjo igrao u Barseloni će teško neko nekada ponoviti. Za Ronaldinja znaju i oni koji nikada u životu nisu pogledali fudbalsku utakmicu. Svi koji ga pamtimo u crveno-plavom dresu možemo biti ponosni što smo svjedočili njegovoj eri u fudbalu, a o njegovim golovima i driblinzima će se dugo pričati.

1. Kaka - Milan

Što zbog fudbala, što zbog izgleda, ovaj Brazilac je omiljen svima. Kaka je poznat kao religiozna osoba koja se velikog dijela svojih prihoda odriče u svrhu pomoći vjerskim organizacijama i pomaže izgradnje crkava u svojoj domovini. Milan je bio i ostao njegov klub. Tu je počeo, tu se i vratio nakon ne baš uspješne epizode u Real Madridu. Nije među putnicima na Svjetsko prvenstvo baš kao ni Ronaldinjo, a ako je brazilska reprezentacija s nadolazećim zvijezdama fudbala dobila na jačini, definitivno je izgubila na harizmatičnosti. Kaka je zbog svega nabrojanog zauzeo prvo mjesto u izboru za najomiljenijeg igrača na svijetu.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar