Потпуно уништено 1.500 кућа

У Србији је, према првим процјенама, у поплавама потпуно уништено 1.500 кућа, које морају да буду изграђене до јесени, рекла је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.

 

Србија 05.06.2014 | 12:15
Потпуно уништено 1.500 кућа

"Када је реч о оштећеним кућама, наћи ћемо начин како да то решимо - да ли помоћ у новцу или грађевинским материјалом то је питање технике", рекла је Михајловићева новинарима у Београду.

Она је навела да тимови Владе Србије, у којима су и међународни стручњаци, од јуче провјеравају шта је све уништено од кућа и путне инстрастрктуре,канализације, топлотне инфраструктуре. Михајловићева јерекла да Влада Србије планира да заврши Коридор 10, који је приоритет, те да ће актуелни пројекти у путној инфраструктури
вриједности двије милијарде евра бити реализовани до 2016. године.


Она је навела да је приоритет Владе Србије развој саобраћаја, посебно путне инфраструктуре, у чему се планира већа ефикасност,него у претходних десет година. Михајловићева је најавила да ће се Влада Србије озбиљно позабавити безбједношћу на путевима, јер је то један од узрока огромног броја саобраћајних несрећа, као и да се у најкраћем могућем року санирају све посљедице поплава на путној инфраструктури.

Она је поновила да је штета на путевима првог и другог реда 40 милиона евра, али да још не постоје подаци за штете на локалним путевима, која није мала. Михајловић је рекла да ће држава Србија поправити све путеве и државне и локалне у наредних неколико мјесеци.

Коментари / 0

Оставите коментар