Potpuno uništeno 1.500 kuća

U Srbiji je, prema prvim procjenama, u poplavama potpuno uništeno 1.500 kuća, koje moraju da budu izgrađene do jeseni, rekla je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

 

Srbija 05.06.2014 | 12:15
Potpuno uništeno 1.500 kuća

"Kada je reč o oštećenim kućama, naći ćemo način kako da to rešimo - da li pomoć u novcu ili građevinskim materijalom to je pitanje tehnike", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Beogradu.

Ona je navela da timovi Vlade Srbije, u kojima su i međunarodni stručnjaci, od juče provjeravaju šta je sve uništeno od kuća i putne instrastrkture,kanalizacije, toplotne infrastrukture. Mihajlovićeva jerekla da Vlada Srbije planira da završi Koridor 10, koji je prioritet, te da će aktuelni projekti u putnoj infrastrukturi
vrijednosti dvije milijarde evra biti realizovani do 2016. godine.


Ona je navela da je prioritet Vlade Srbije razvoj saobraćaja, posebno putne infrastrukture, u čemu se planira veća efikasnost,nego u prethodnih deset godina. Mihajlovićeva je najavila da će se Vlada Srbije ozbiljno pozabaviti bezbjednošću na putevima, jer je to jedan od uzroka ogromnog broja saobraćajnih nesreća, kao i da se u najkraćem mogućem roku saniraju sve posljedice poplava na putnoj infrastrukturi.

Ona je ponovila da je šteta na putevima prvog i drugog reda 40 miliona evra, ali da još ne postoje podaci za štete na lokalnim putevima, koja nije mala. Mihajlović je rekla da će država Srbija popraviti sve puteve i državne i lokalne u narednih nekoliko mjeseci.

Komentari / 0

Ostavite komentar