Мићић: Недостају сушилице и лежајеви

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је данас да у овом граду недостају лежајеви и сушилице и да је то најприоритетније за становништво, које се враћа у своје куће.

Република Српска 05.06.2014 | 11:05
Мићић: Недостају сушилице и лежајеви

Он је рекао да се вода у Семберији, када је ријеч о ријеци Сави, убрзано повлачи, али да је остао значајан број мјеста гдје се мора испумпавати.

"Турци и Словенци су након осам дана отишли из Бијељине, а ту су још Италијани, који ће својим пумпама црпити воду из Дворова, односно насеља Симеуновићи, гдје постоји велик водени џеп, а онда ћемо ми својим пумпама да наставимо посао", рекао је Мићић новинарима.

Он је потврдио да је јуче на еко-депонију одвучено 300 тона чврстог отпада, а данас ће тај посао бити настављен са 20 камиона.

"Ускоро почиње и дератизација. Прскање комараца се очекује вечерас и сутра", рекао је Мићић.

Он је навео да ће Бијељина данас од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске добити 4.600 врећица са сјеменима, која ће бити подијељена у мјестима гдје се може вршити пресијавање њива.

"Дезинфекција штала и осталих објеката се наставља, као и попис оштећених објеката, који ће данас бити завршен у граду, а сутра почиње у Дворовима и осталим насељима", рекао је Мићић.

Он истиче да је подјела помоћи становништву редовна на свим пунктовима, док ће у око 10 мјесних заједница према Јањи почети након што се сачине листе.

На подручју Бијељине у поплавама је оштећено 260 привредних субјеката, а до сада је пописано 90 од укупног броја пријављених.

Ванредна ситуација и даље остаје на снази у насељима Амајлије, Попови, Дворови, Нови Дворови, Дијелови, Даздарево, Крива Бара, Тријешница, Трњаци, Остојићево, Батковић, Балатун, Велино Село, Јелаз, Бродац, Велика Обарска, Вршани и Нови.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БН

05.06.2014 09:15

А недостаје ти Мицицу мозда пара и у будзету ааааааааааа, ста зборис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вањахадзиц@гмаил.цом

10.06.2014 13:06

Размислите прије него што напишете било шта !!!

ОДГОВОРИТЕ