Mićić: Nedostaju sušilice i ležajevi

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da u ovom gradu nedostaju ležajevi i sušilice i da je to najprioritetnije za stanovništvo, koje se vraća u svoje kuće.

Republika Srpska 05.06.2014 | 11:05
Mićić: Nedostaju sušilice i ležajevi

On je rekao da se voda u Semberiji, kada je riječ o rijeci Savi, ubrzano povlači, ali da je ostao značajan broj mjesta gdje se mora ispumpavati.

"Turci i Slovenci su nakon osam dana otišli iz Bijeljine, a tu su još Italijani, koji će svojim pumpama crpiti vodu iz Dvorova, odnosno naselja Simeunovići, gdje postoji velik vodeni džep, a onda ćemo mi svojim pumpama da nastavimo posao", rekao je Mićić novinarima.

On je potvrdio da je juče na eko-deponiju odvučeno 300 tona čvrstog otpada, a danas će taj posao biti nastavljen sa 20 kamiona.

"Uskoro počinje i deratizacija. Prskanje komaraca se očekuje večeras i sutra", rekao je Mićić.

On je naveo da će Bijeljina danas od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske dobiti 4.600 vrećica sa sjemenima, koja će biti podijeljena u mjestima gdje se može vršiti presijavanje njiva.

"Dezinfekcija štala i ostalih objekata se nastavlja, kao i popis oštećenih objekata, koji će danas biti završen u gradu, a sutra počinje u Dvorovima i ostalim naseljima", rekao je Mićić.

On ističe da je podjela pomoći stanovništvu redovna na svim punktovima, dok će u oko 10 mjesnih zajednica prema Janji početi nakon što se sačine liste.

Na području Bijeljine u poplavama je oštećeno 260 privrednih subjekata, a do sada je popisano 90 od ukupnog broja prijavljenih.

Vanredna situacija i dalje ostaje na snazi u naseljima Amajlije, Popovi, Dvorovi, Novi Dvorovi, Dijelovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Triješnica, Trnjaci, Ostojićevo, Batković, Balatun, Velino Selo, Jelaz, Brodac, Velika Obarska, Vršani i Novi.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BN

05.06.2014 09:15

A nedostaje ti Micicu mozda para i u budzetu aaaaaaaaaaa, sta zboris.

ODGOVORITE
Name

[email protected]

10.06.2014 13:06

Razmislite prije nego što napišete bilo šta !!!

ODGOVORITE