Ле Пен жели да спријечи даље постојање ЕУ

Француска десничарка Марин Ле Пен, чија је партија тријумфовала на европским изборима, изјаснила се против Европске уније у интервјуу немачком политичком магазину "Шпигел" и рекла да жели да спречи да тај "антидемократски монструм даље дише".

Свијет 05.06.2014 | 10:37
Ле Пен жели да спријечи даље постојање ЕУ

"Европска унија је једно велико проклетство, један антидемократски монструм.... желим да спречим да се он даље ''дебља'' и да даље дише....", рекла је Ле Пен "Шпиглу".

Немачка штампа коментарише да за медије није лако са екстремистима радити, али да је, међутим, с једне стране важно да се сазнају њихове намере, а са друге нико не жели да буде критикован што преноси садржаје који се етички скоро да не могу заступати.

"Онај ко још није добио јасне представе о Националном фронту Ле Пенове, добио их је сада, она је ''без филтрирања'' рекла шта жели и то није ништа друго него уништење ЕУ", коментаришу њене речи немачки медији.

ЕУ је, из угла Ле Пенове, одузела својим чланицама државни суверените и, увођењем евра утерала их у кризу, која се не може решити и зато је њен "рецепт" - назад ка националним државама и укидање евра.

Ле Пен је упозорила и немачког канцелара Ангелу Меркел на опасност "експлозије" ЕУ и могућу мржњу према Немачкој, уколико Берлин буде наставио са политиком штедње.

"Ако она (Меркел) не види патње којима су погођени преостали европски народи, навући ће Немачка мржњу на себе", рекла је Ле Пен немачком политичком недељнику "Шпигел", упозоравајући на погубност немачког курса штедње.

Ле Пен је, наглашавајући да Меркел брани политику, повољну за Немчку, истакла да је та политика, међутим, штетна за све друге земље.

"Она верује да се може стварати политика против народа.", рекла је Ле Пен, поводом политике Меркелове и упозорила да то може довести до "експлозије ЕУ".

Француска десничарка је, такође, навела да она не може Меркеловој пребацити што жели јак евро.

"Ја пребацујем нашим сопственим вођама, који не заступају наше интересе.Јак евро руинира нашу земљу", рекла је Ле Пен и бранила своје симпатије према Русији у украјинској кризи.

Она је рекла да се диви руском предсендику Владимиру Путину, јер он мисли прво на интересе Русије, исто као и канцелар Меркел.

"На основу тога имам за Путина исто поштовање, као и за Меркелову", рекла је Ле Пен.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мила

05.06.2014 08:44

Свака јој цаст тако и треба Европска унија, Нато, унистице све ако се неспријеци њихово постојање. Због њих пропаде Грцка рецимо. Ма лоповлук невидјени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

05.06.2014 08:49

Ево јој приједлог нек уведе БиХ у ЕУ и одмах це се распасти!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормални људи

05.06.2014 09:01

Да има у ЕУ демократије то се мозе најбоље видјети на овим будалама.Мила да су на власти у ЕУ људи као сто је она било би нам као за вријеме ИИ свијетског рата у НДХ или фасистицке њемацке.Ја знам да у ЕУ ауто ново отплатис за три године,а код нас не мозес ни старо за 10г

ОДГОВОРИТЕ
Name

Те нормални људи

05.06.2014 09:51

Па могу отплатити доктори богати и газде а тарабе као сто си ти и тамо би отплацивао десет година ауто,Мила је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањас

07.06.2014 14:38

Никада се није правила империја да би да би било добро онима који улазе у империју Они који стварају империју они траже корист од ових сто долазе Или можда неко мисли Да исту корист имају један литванија и једна немачка Или можда када је у питању право гласаА Да су равноправани хрвати и французи

ОДГОВОРИТЕ