Le Pen želi da spriječi dalje postojanje EU

Francuska desničarka Marin Le Pen, čija je partija trijumfovala na evropskim izborima, izjasnila se protiv Evropske unije u intervjuu nemačkom političkom magazinu "Špigel" i rekla da želi da spreči da taj "antidemokratski monstrum dalje diše".

Svijet 05.06.2014 | 10:37
Le Pen želi da spriječi dalje postojanje EU

"Evropska unija je jedno veliko prokletstvo, jedan antidemokratski monstrum.... želim da sprečim da se on dalje ''deblja'' i da dalje diše....", rekla je Le Pen "Špiglu".

Nemačka štampa komentariše da za medije nije lako sa ekstremistima raditi, ali da je, međutim, s jedne strane važno da se saznaju njihove namere, a sa druge niko ne želi da bude kritikovan što prenosi sadržaje koji se etički skoro da ne mogu zastupati.

"Onaj ko još nije dobio jasne predstave o Nacionalnom frontu Le Penove, dobio ih je sada, ona je ''bez filtriranja'' rekla šta želi i to nije ništa drugo nego uništenje EU", komentarišu njene reči nemački mediji.

EU je, iz ugla Le Penove, oduzela svojim članicama državni suverenite i, uvođenjem evra uterala ih u krizu, koja se ne može rešiti i zato je njen "recept" - nazad ka nacionalnim državama i ukidanje evra.

Le Pen je upozorila i nemačkog kancelara Angelu Merkel na opasnost "eksplozije" EU i moguću mržnju prema Nemačkoj, ukoliko Berlin bude nastavio sa politikom štednje.

"Ako ona (Merkel) ne vidi patnje kojima su pogođeni preostali evropski narodi, navući će Nemačka mržnju na sebe", rekla je Le Pen nemačkom političkom nedeljniku "Špigel", upozoravajući na pogubnost nemačkog kursa štednje.

Le Pen je, naglašavajući da Merkel brani politiku, povoljnu za Nemčku, istakla da je ta politika, međutim, štetna za sve druge zemlje.

"Ona veruje da se može stvarati politika protiv naroda.", rekla je Le Pen, povodom politike Merkelove i upozorila da to može dovesti do "eksplozije EU".

Francuska desničarka je, takođe, navela da ona ne može Merkelovoj prebaciti što želi jak evro.

"Ja prebacujem našim sopstvenim vođama, koji ne zastupaju naše interese.Jak evro ruinira našu zemlju", rekla je Le Pen i branila svoje simpatije prema Rusiji u ukrajinskoj krizi.

Ona je rekla da se divi ruskom predsendiku Vladimiru Putinu, jer on misli prvo na interese Rusije, isto kao i kancelar Merkel.

"Na osnovu toga imam za Putina isto poštovanje, kao i za Merkelovu", rekla je Le Pen.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mila

05.06.2014 08:44

Svaka joj cast tako i treba Evropska unija, Nato, unistice sve ako se nesprijeci njihovo postojanje. Zbog njih propade Grcka recimo. Ma lopovluk nevidjeni.

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

05.06.2014 08:49

Evo joj prijedlog nek uvede BiH u EU i odmah ce se raspasti!!

ODGOVORITE
Name

normalni ljudi

05.06.2014 09:01

Da ima u EU demokratije to se moze najbolje vidjeti na ovim budalama.Mila da su na vlasti u EU ljudi kao sto je ona bilo bi nam kao za vrijeme II svijetskog rata u NDH ili fasisticke njemacke.Ja znam da u EU auto novo otplatis za tri godine,a kod nas ne mozes ni staro za 10g

ODGOVORITE
Name

Te normalni ljudi

05.06.2014 09:51

Pa mogu otplatiti doktori bogati i gazde a tarabe kao sto si ti i tamo bi otplacivao deset godina auto,Mila je u pravu

ODGOVORITE
Name

ranjas

07.06.2014 14:38

Nikada se nije pravila imperija da bi da bi bilo dobro onima koji ulaze u imperiju Oni koji stvaraju imperiju oni traže korist od ovih sto dolaze Ili možda neko misli Da istu korist imaju jedan litvanija i jedna nemačka Ili možda kada je u pitanju pravo glasaA Da su ravnopravani hrvati i francuzi

ODGOVORITE