Токић би хтио Додикову фотељу у Палати

Сејфудин Токић, бивши предсједник Социјалдемократске уније БиХ, данас предсједник “Бошњачког покрета за равноправност народа” тврди да ће бити нестраначки канидат за предсједника Републике Српске, али није на вријеме предао пријаву Централној изборној комисији БиХ да би био независни кандидат.

Република Српска 05.06.2014 | 09:07
Токић би хтио Додикову фотељу у Палати

Токић, међутим, каже да му то није препрека и да је у политичким партијама из Федерације БиХ које ће учествовати и на изборима за институције мањег ентитета пронашао партнере које ће га кандидовати и подржати на октобарским изборима.

Али, ни једна од странака још није јавно истакла да ће га кандидовати.Упркос томе вјерује да на октобарским изборима може „побиједити Милорада Додика на мјесту предсједника Републике Српске“.

Већ је започео и своју предизборну кампању и са породицом се прије три мјесеца преселио у Бања Луку.

Рачуна на гласове не само Бошњака који живе у овом ентитету, већ и на гласове људи који су расељени по цијелом свијету, а имају право гласа у РС.

- Уколико побиједим, мјесто предсједника би било мјесто гдје би се умрежавале активности политичког и економског карактера, не само Бошњака већ свих патриота који желе добро БиХ, наспрам оних који заговарају деструкцију земље – тврди он.

Токић сматра да су Бошњаци у политичким токовима РС маргинализовани, да у преко 40 општина у РС политички не постоје, јер немају своје представнике у општинским скупштинама.

За њега су и пет министара који представљају Бошњаке у Влади РС само марионете тамошње олигархије на челу са Милорадом Додиком.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

05.06.2014 07:23

Констатација о бољем животу и промјенама ти је на мјесту, а што се тиче предсједника РС то заборави ниси Ти тај капацитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

05.06.2014 07:23

Срећа,функционисе биолошки сат,па цемо се на тај нацин ријесити оваквих ратних заостатака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милада

05.06.2014 07:38

Након што су га истјерали из свих странака из Федерације стигао је у Републику Српску.Дивим му се на виталности. Али нека види да је у РС фино - не малтретирају Бошњаке.

ОДГОВОРИТЕ