Tokić bi htio Dodikovu fotelju u Palati

Sejfudin Tokić, bivši predsjednik Socijaldemokratske unije BiH, danas predsjednik “Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda” tvrdi da će biti nestranački kanidat za predsjednika Republike Srpske, ali nije na vrijeme predao prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH da bi bio nezavisni kandidat.

Republika Srpska 05.06.2014 | 09:07
Tokić bi htio Dodikovu fotelju u Palati

Tokić, međutim, kaže da mu to nije prepreka i da je u političkim partijama iz Federacije BiH koje će učestvovati i na izborima za institucije manjeg entiteta pronašao partnere koje će ga kandidovati i podržati na oktobarskim izborima.

Ali, ni jedna od stranaka još nije javno istakla da će ga kandidovati.Uprkos tome vjeruje da na oktobarskim izborima može „pobijediti Milorada Dodika na mjestu predsjednika Republike Srpske“.

Već je započeo i svoju predizbornu kampanju i sa porodicom se prije tri mjeseca preselio u Banja Luku.

Računa na glasove ne samo Bošnjaka koji žive u ovom entitetu, već i na glasove ljudi koji su raseljeni po cijelom svijetu, a imaju pravo glasa u RS.

- Ukoliko pobijedim, mjesto predsjednika bi bilo mjesto gdje bi se umrežavale aktivnosti političkog i ekonomskog karaktera, ne samo Bošnjaka već svih patriota koji žele dobro BiH, naspram onih koji zagovaraju destrukciju zemlje – tvrdi on.

Tokić smatra da su Bošnjaci u političkim tokovima RS marginalizovani, da u preko 40 opština u RS politički ne postoje, jer nemaju svoje predstavnike u opštinskim skupštinama.

Za njega su i pet ministara koji predstavljaju Bošnjake u Vladi RS samo marionete tamošnje oligarhije na čelu sa Miloradom Dodikom.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Miki

05.06.2014 09:23

Konstatacija o boljem životu i promjenama ti je na mjestu, a što se tiče predsjednika RS to zaboravi nisi Ti taj kapacitet.

ODGOVORITE
Name

Aco

05.06.2014 09:23

Sreća,funkcionise biološki sat,pa cemo se na taj nacin rijesiti ovakvih ratnih zaostataka.

ODGOVORITE
Name

milada

05.06.2014 09:38

Nakon što su ga istjerali iz svih stranaka iz Federacije stigao je u Republiku Srpsku.Divim mu se na vitalnosti. Ali neka vidi da je u RS fino - ne maltretiraju Bošnjake.

ODGOVORITE