РГ: Мари иде на Рафу у 1/2

Шкотски тенисер Енди Мари пласирао се у полуфинале Ролан Гароса, пошто је победио Гаела Монфиса са 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Тенис 04.06.2014 | 22:19
РГ: Мари иде на Рафу у 1/2

Мари је тако изједначио свој најбољи резултат у Паризу, пошто је и 2011. године дошао до полуфинала.

Мало ко је очекивао да Шкот може тако далеко да догура на Гаросу, иако је одиграо сасвим добро у Риму. Ипак, издржао је маратон са Колшрајбером у трећем колу, затим је рутински избацио Вердаска, а сада је у новом мечу у пет сетова био бољи од Монфиса.

Мари је релативно лако добио прва два сета и чинило се да би брзо могао да заврши посао, али пропустио је три брејк лопте на почетку трећег сета. Брејка није било све до завршнице, када је Шкоту попустила концентрација и Монфис је узео тај сет 6:4.

То је Гаелу дало крила, па је уз помоћ бучне публике на стадиону “Филип Шатрије“ пројурио кроз четврти сет са 6:1. Ипак, потом је Монфису пао ниво енергије, из једне крајности отишао је у другу и почео превише да греши.

Мари је добио важан почетни гем петог сета, а онда је уз обилату помоћ Француза успео да оконча меч са ’нулом’ и пре мрака.

За пласман у своје прво финале на Ролан Гаросу Мари ће се борити са осмоструким прваком Рафаелом Надалом. Надал и Мари до сада су се састали 19 пута, а Шпанац води са 14-5 у победама. У пет мечева на шљаци Мари је узео два сета, последњи у недавном поразу у Риму са 1:6, 6:3, 7:5.

Коментари / 0

Оставите коментар