RG: Mari ide na Rafu u 1/2

Škotski teniser Endi Mari plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1, 4:6, 1:6, 6:0.

Tenis 04.06.2014 | 22:19
RG: Mari ide na Rafu u 1/2

Mari je tako izjednačio svoj najbolji rezultat u Parizu, pošto je i 2011. godine došao do polufinala.

Malo ko je očekivao da Škot može tako daleko da dogura na Garosu, iako je odigrao sasvim dobro u Rimu. Ipak, izdržao je maraton sa Kolšrajberom u trećem kolu, zatim je rutinski izbacio Verdaska, a sada je u novom meču u pet setova bio bolji od Monfisa.

Mari je relativno lako dobio prva dva seta i činilo se da bi brzo mogao da završi posao, ali propustio je tri brejk lopte na početku trećeg seta. Brejka nije bilo sve do završnice, kada je Škotu popustila koncentracija i Monfis je uzeo taj set 6:4.

To je Gaelu dalo krila, pa je uz pomoć bučne publike na stadionu “Filip Šatrije“ projurio kroz četvrti set sa 6:1. Ipak, potom je Monfisu pao nivo energije, iz jedne krajnosti otišao je u drugu i počeo previše da greši.

Mari je dobio važan početni gem petog seta, a onda je uz obilatu pomoć Francuza uspeo da okonča meč sa ’nulom’ i pre mraka.

Za plasman u svoje prvo finale na Rolan Garosu Mari će se boriti sa osmostrukim prvakom Rafaelom Nadalom. Nadal i Mari do sada su se sastali 19 puta, a Španac vodi sa 14-5 u pobedama. U pet mečeva na šljaci Mari je uzeo dva seta, poslednji u nedavnom porazu u Rimu sa 1:6, 6:3, 7:5.

Komentari / 0

Ostavite komentar