Путин: Нећу избјегавати Порошенка

Председник Русије Владимир Путин, саопштио је да је спреман да се, ове седмице у Француској, састане с новим украјинским председником Петром Порошенком.

Свијет 04.06.2014 | 22:46
Путин: Нећу избјегавати Порошенка

У интервјуу за француске медије, руски лидер је критиковао покушаје САД да његову земљу изолују због украјинске кризе.

Упитан да ли ће се у петак на обележавању "Дана Д", годишњице искрцавања савезника у Нормандији у Другом светском рату срести и руковати с новоизабраним председником Украјине Петром Порошенком, Путин је одговорио: "Не намеравам да избегавам било кога".

"Биће других гостију и ја нећу избегавати никога од њих. Разговараћу са свима њима", додао је Путин и одбацио тврдње САД да имају доказе о војном мешању Русије у Украјини.

"Доказ? Хајде да га видимо!", рекао је Путин.

"Цео свет се сећа да је амерички државни секретар приказао доказ о иранском оружју за масовно уништење, машући некаквом епруветом с детерџентом у Савету безбедности Уједињених нација. На крају, војска САД је извршила инвазију на Ирак, Садам Хусеин је обешен, а касније се испоставило да у Ираку никад није било никаквог оружја за масовно уништење", нагласио је Путин.

Упитан да ли хоће да каже да амерички званичници лажу, Путин је одговорио: "Нема оружаних снага, нема 'руских инструктора' у Украјини - и никад их није ни било".

Путин би у четвртак или петак у Француској требало да се састане с лидерима Велике Британије, Француске и Немачке, али му амерички председник Барак Обама није понудио званичан састанак, пренео је Франс прес.
Руски председник је рекао да не разуме такав став, али да је спреман да се састане с америчким колегом.

"То је његов избор, ја сам спреман за дијалог", рекао је Путин.

Он је, такође, оптужио САД за лицемерје у "агресивним покушајима да казне Русију због Украјине".

"Ми готово и да немамо војне трупе у иностранству, али видите: свуда у свету су америчке војне базе и америчка војска на хиљаде километара од њихових граница. Они се мешају у унутрашње послове ове и оне земље, па је мало теже оптужити нас за кршења", закључио је Путин.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирза

04.06.2014 21:01

Опалио си ти њима добру самарцину Путине, па сад само контају како да те разорузају .Само напријед не дај се Константинополис није далеко врати цес ти и њега ако бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

04.06.2014 22:25

садасња политика, од стране Русије,хладнокрвност,исправност резултати,повлацење паметних потеза а не исхитрених ,убија запад ,а поготово Амере,ово им је јос један хладан тус послије Сирије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

младен_бл

05.06.2014 02:07

Засто да не. Па није Додик да га избјегава.

ОДГОВОРИТЕ