У Добоју се укида ванредно стање

Градски штаб за ванредне ситуације Добоја донио је вечерас одлуку о укидању ванредне ситуације, која ће бити упућена на разматрање Републичком штабу за ванредне ситуације.

Република Српска 04.06.2014 | 22:19
У Добоју се укида ванредно стање

Командант градског штаба Обрен Петровић рекао је Срни да, уколико одлука буде одобрена, од петка, 6. јуна, све градске службе настављају са радом у складу са својим надлежностима.

Он је додао да је сагласност за доношење одлуке добио и од координатора Републичког штаба за ванредне ситуације за град Добој генерала Момира Зеца.

Ако се добије сагласност за укидање ванредне ситуације, Петровић је за понедјељак, 9. јун, најавио и одржавање ванредне сједнице Скупштине града на којој ће бити донесене одлуке о локалним административним олакшицама за привреднике, те упућен захтјев Влади Републике Српске за олакшице из њене надлежности.

"Груба процјена је да је поплава причинила штету од око 100.000.000 КМ", изјавио је Петровић, додајући да ће износ, након усаглашавања са параметрима нових образаца по европској методологији, претрпјети одређене корекције.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СФРЈ

05.06.2014 04:04

То је мало 100.000.000 Штета је далеко већа погледајте само Трговине и Фирме са Машинама а тек Стамбене Зграде па Аута а приватне Објекте да и не спомињемо. А Осигурања немамо никаква жалосно.

ОДГОВОРИТЕ